Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Kanske det godaste på mellisbordet i jul. Mixa dem extra länge och de blir nästan lika lena som en tryffel.
ca 35 st
• 8 färska dadlar
• 2 msk kokosolja
• 2 dl havregryn
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 krm malen saffran
• Eventuellt lite vatten
• 1 msk kakao att rulla i
Gör så här
Kärna ur dadlarna och mixa sedan alla ingredienser. Denna fantastiska mixer använder jag. Rulla ca 35 kulor i kakao. Går att förvara i kylen i flera dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Rawfoodbollar | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Choklad och pepparkaka? Perfekt kombination. Superenkla att göra och dessutom fyllda med fibrer och massa gott utan tillsatt socker eller gluten. Rawbollar är perfekt mellis eller fika i jul.
• 2 dl havregryn
• 2 msk kakao
• 1–2 krm pepparkakskrydda
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 3 msk vatten
• 10 färska dadlar
• 1 dl hackade mandlar eller riven kokos att rulla i
Gör så här
Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser. Denna fantastiska mixer använder jag. Ha i lite mer vatten om det behövs. Forma små bollar och rulla i hackade mandlar eller riven kokos. Kan förvaras i kylen flera dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Rawfoodbollar | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Godaste julklappen till dig själv eller din yngsta vän. Muffins med smak av pepparkaka och choklad. Kan det bli bättre? Mättande, järnrika och fantastiskt goda. Smaklig julmellis.
ca 12 st
• 1 dl mandelmjöl
• 1 dl riven kokos
• 1,5 tsk bakpulver
• 0,5 tsk pepparkakskrydda
• 1 msk kakao
• 1 msk rapsolja
• 4 färska dadlar
• 3 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa det torra först. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna och mixa sedan alla ingredienser.
4. Häll ner i muffinsformar och in i ugnen i ca 14 min.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda muffins | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnfika | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Galet god glass med smak av pepparkaka och dessutom så enkel att göra. Ingen glassmaskin behövs och du får i din näring när du äter den.
Gör så här
Kärna ur dadlarna. Lägg ingredienserna i en mixer och mixa tills dadlarna lösts upp. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll upp i glassformar och in i frysen några timmar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | | Barnglass | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Saftigt och gott bröd med päron. Perfekt till mellis. Fyllt mer fibrer och järn.
ca 9 st
• 3 dl mandelmjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 rivet/mixat päron
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Blanda de torra ingredienser först. Riv eller mixa päronet. Blanda alla ingredienser. Det går utmärkt att göra allt detta för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Blöt händerna med vatten och forma sedan runt nio bollar av smeten som du sedan lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda frallor | Nyttig | Godaste | Bästa | Bröd | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Rawbollar med smak av julen. Går snabbt att göra och funkar toppen som snabbt mellis eller julfika. Innehåller som vanligt ingredienser som barn från 4 månader får smaka på.
ca 12 st
• 8 färska dadlar
• 2 msk kokosolja
• 1,5 dl havregryn
• 1 dl riven kokos
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 krm malen saffran
• 1 dl riven kokos att rulla i
Gör så här
Kärna ur dadlarna och mixa sedan alla ingredienser. Denna fantastiska mixer använder jag. Forma bollar och rulla i riven kokos. Går att förvara i kylen i flera dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Rawfoodbollar | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
En kräm med sojabönor? Javisst! Sojabönor är proteinrika och mättande.
Gör så här
Kör alla ingredienser i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord klämmis | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Barnpuré | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Makalöst god och mjuk pepparkaka fylld med näringsrika ingredienser.
ca 12 skivor
• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1,5 tsk pepparkakskrydda
• 2 msk kokosolja
• 8 färska dadlar
• 4 ägg
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• Kokosolja att smörja formen med
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 35-50 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Mjuk pepparkaka | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Julrecept | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Mjuka, gyllene grötpinnar med smak av saffran. Fyllda med näring och fibrer och perfekt litet mellanmål även för den allra minsta krabaten att träna på att hålla i och äta själv.
ca 12 st
• 2 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm malen saffran
• 1 ägg
• 3 färska dadlar
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk rapsolja + valfritt fett till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kör de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna.
4. Häll ner resten av ingredienserna och mixa en stund.
5. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med fett och häll i smeten.
6. In i ugnen i ca 15-20 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar eller varför inte i tärningar. Går utmärkt att frysa in.
Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.’
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Solgula plättar med saffran. Utan gluten, mejeriprodukter och socker. Servera med lingon eller något annat gott tillbehör.
ca 1–2 portioner
• 0,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 krm malen saffran
• 2 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 ägg
• Kokosolja att steka i
• Lingon eller annat gott tillbehör
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser. Denna fantastiska visp använder jag. Häll smeten i ett plättjärn eller måtta upp lagom stora plättar i en stekpanna med hjälp av ett matskedsmått. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med exempelvis lingon. Tips! Stek i en gjutjärnspanna. Det tillför extra järn till maten.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.