Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Varsågod! Här är världens godaste bananbröd 🙂 Ett näringsrikt och magiskt gott recept, du måste prova. Jag hade i några chokladknappar, men detta är helt valfritt. Välj mellan jordmandelmjöl eller mandelmjöl. Jordmandelmjöl är nötfritt men lika saftigt och gott som mandelmjöl. Smaklig mellis!
ca 12 skivor
•2,5 dl jordmandelmjöl (nötfritt) eller mandelmjöl
•1 msk chiafrön eller mixade pumpakärnor (för extra järn)
•0,5 tsk vaniljpulver
•2 msk kakao
•1 tsk bakpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•2 msk kokosolja
•3 ägg
•3 bananer (en av dessa som topping)
•Valfri olja till brödformen
•Några chokladknappar eller hackad choklad (valfritt)
Gör så här
1. Sätt ugnen över- och undervärme 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Mosa två bananer, spara den tredje, och häll sedan i resten av ingredienserna i bunken och vispa allt. Denna visp använder jag.
4. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med valfri olja.
5. Häll i smeten i brödformen.
6. Skär nu den tredje bananen i mitten på längden och lägg skivorna ovanpå smeten.
7. Grädda i ugn i ca 50 min. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Mjuk banankaka | Nyttig | Bröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ett fantastiskt gott mellanmål som även är enkelt att ta med ut och äta. Dessa goda och nyttiga muffins kan du dessutom fylla med olika fyllning för att variera smakerna. Jag gjorde detta på det nötfria och glutenfria mjölet jordmandelmjöl som är rikt på mineraler och vitaminer. Detta goda recept passar såväl barn som vuxna. Smaklig mellis!
ca 12 st
•1 dl vit, svart eller röd quinoa (färdigkokt blir det ca 3 dl)
•2 dl jordmandelmjöl (nötfritt) eller mandelmjöl (nöt)
•2 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 nypa salt (ej till bebis)
•0,5 dl (ca 40 g) olivolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•2 ägg
Tips på fyllning
•Coctailtomater
•Skinka i bitar
•Oliver i bitar
•Fetaost eller halloumi
•Broccoli
•Finhackad purjolök
•Kapris
•Hackade soltorkade tomater
Gör så här
1. Börja med att koka upp quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader.
3. Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke.
4. Häll ner resten av ingredienserna och vispa allt. Denna fantastiska visp använder jag.
5. Förbered och eventuellt hacka den fyllning du önskar.
6. Häll ner smet och fyllningen i minimuffinsformar.
7. In i ugnen i ca 15–20 min. Låt svalna innan servering. Håller i kylskåp några dagar och går även utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Matmuffins | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Reklam för Mini Ferrum. Inlägget innehåller annonslänkar för Meds.
Njut av nybakat och saftigt bröd med smak av äpple. Fyllda med nyttigheter, järn och perfekta att ta med på utflykten eller bara njuta av hemma. Går snabbt och enkelt att laga. Funkar toppen att frysa in och tina när det är dags för mellanmål. Goda som de är eller med ditt favoritpålägg.
Och eftersom barn och många kvinnor har svårt att få tillräckligt av järn har jag berikat dessa frallor med några skopor MINI+*. Ett järntillskott utan tillsatt socker, gluten och mjölk. Med bara en skopa i måltiden får du i dig ytterligare 1,25 mg järn. Fantastiskt!
Se gärna min receptvideo här.
8 st
•3 dl mandelmjöl
•1 msk chiafrön
•1 msk psylliumhusk
•1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
•2 tsk bakpulver
•4 skopor MINI+*
•1 nypa salt (ej till bebis)
•50 g smält smör/margarin alternativt 0,75 dl oliv- eller rapsolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•2 ägg
•1 äpple
Gör så här
1. Blanda ner de torra ingredienser med varandra och rör om.
2. Tvätta och grovriv sedan äpplet (ej kärnhuset).
3. Blanda alla ingredienser med varandra. Det går att göra för hand, men jag använde denna fantastiska mixer.
4. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader och låt smeten vila under tiden ugnen värms upp. Då blir den lättare att forma.
5. Blöt händerna med kallt vatten och forma åtta bollar som du lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min. Frys in det som inte äts upp idag så håller frallorna extra länge.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjort bröd | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW
*MINI+ innehåller glutenfritt ekologiskt havremjöl, hemoglobinpulver, blåbärspulver och är ett lättdoserat järntillskott (hemjärnspulver) som kan bidra till att främja den kognitiva utvecklingen hos ditt barn. Det är glutenfritt och utan tillsatt socker. MINI+ är ett kosttillskott och bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är inte heller avsett för medicinskt bruk och ska förvaras utom räckhåll för barn. Överskrid ej det rekommenderade dagliga intaget. MINI+ är känsligt för fukt och ska förvaras torrt. 4 skopor á 5 mg järn (rekommenderad dagsdos) = 36% av DRI. (DRI är dock en EU-standard som är beräknad för vuxna).

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Jag kallar dem hulkenmuffins för deras gröna färg och för att de är fyllda med en av våra mest näringsrika grönsaker – ärtor. Dessa matiga muffins går snabbt att göra och är ett perfekt mellanmål att äta hemma eller ta med ut på utflykten. Smaklig mellis!
ca 9 st
•2 dl havregryn
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 tsk bakpulver
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 krm svartpeppar
•1 krm timjan
•4 ägg
•2 msk rapsolja
•2 dl frysta ärtor
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Mixa det torra först, ha sedan i resten och mixa allt (eller spara några hela ärtor och ha i smeten efteråt). Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Smörj muffinsplåten eller använd muffinsformar och häll upp smeten. In i ugnen i ca 15 min. Funkar toppen att frysa.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda muffins | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Här kommer ett superenkelt, saftigt, gott och näringsrikt brödrecept. Mandel, bovete och havre innehåller bland annat järn som ju barn har svårt att få tillräckligt av. Zucchinin gör brödet extra saftigt och dessutom innehåller den c-vitamin vilket ökar järnupptaget. Smaklig mellis!
ca 15 skivor
• 3 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 2 tsk bakpulver
• 2 krm salt (ej till bebis)
• 4 msk rapsolja
• 1 dl mandeldryck eller annan mjölkdryck
• 2 ägg
• 100 g finriven zucchini (ca en halv zucchini)
• Lite rapsolja till brödformen
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Tvätta zucchinin och finriven den sedan.
3. Häll ner alla ingredienser i en bunke och blanda väl eller använd en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Smörj en avlång brödform (ca 25×10 cm).
5. Häll ner smeten i formen och in i ugn i ca 20 min. Servera med valfritt pålägg.
Tips! Skär upp i skivor och frys in så är de enkla att plocka fram och tina när det är mellisdags.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjort bröd | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnbröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
En liten hamburgare eller kanske ett god macka till mellis? Du gör som du vill. Detta bröd är enkelt att göra och innehåller vitaminer, mineraler och fibrer. Från havregrynet och mandeln kommer t ex järn. Perfekt tillskott då både barn och framförallt kvinnor kan behöva extra mycket av detta. Går att göra helt gluten- och mjölkfria. Smaklig mellis!
ca 10 st
• 2 dl havregryn
• 1 dl mandelmjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1,5 tsk bakpulver
• 2 krm salt (ej till bebis)
• 3 ägg
• 2 msk rapsolja
• 1 dl yoghurt eller växtbaserad gurt
• Toppa med några sesamfrön (valfritt)
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Mixa de torra ingredienser till de blivit ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienserna och blanda väl.
4. Smörj en muffinsform i plåt med lite rapsolja eller använd större engångs-muffinsformar.
5. Fördela smeten i ca 10 formar och, om du inte har någon allergi mot detta, kan du toppa bröden med några sesamfrön.
6. In i ugnen i ca 13 min. Låt sedan svalna. Går utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda frallor | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnbröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Jösses vilka goda matmuffins. Dessutom helt gluten- och mjölkfria (om man vill). Min son och jag åt tre var till mellis idag. Dessa matmuffins innehåller ingredienser som innehåller järn, något som barn behöver mycket av. Smaklig mellis!
ca 12 små
• 3 dl havregryn
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk pumpakärnor
• 1,5 tsk bakpulver
• 2 krm salt (ej till bebis)
• 3 ägg
• 3 msk rapsolja
• 1 dl valfri gurt eller yoghurt
• Några urkärnade oliver och cocktailtomater
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Börja med att mixa de torra ingredienserna tillsammans så de blir till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten, förutom oliverna och tomaterna, och blanda allt.
4. Skär oliverna och tomaterna i mindre bitar och blanda ner i smeten.
5. Häll fyllningen i minimuffinsformar. Smeten är ganska fast och då kan det underlätta att använda en blöt sked eller blöta händer för att enklare lägga ner smeten i formarna.
6. In i ugnen i ca 15 min. Dessa funkar utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Matmuffins | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Kikärtor är nyttigt! De har högt näringsvärde med kostfiber, mineraler och proteiner. De innehåller även järn. En liten kikärtsfralla är ett perfekt mellis. Dessutom är de helt glutenfria.
ca 12 små
• 3 ägg
• ca 380 g kokta kikärtor
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 2 tsk bakpulver
• 0,5 tsk rosmarin
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
1. Häll av kikärtsspadet och skölj kikärtorna med vatten. Tips! Spara kikärtsspadet. Det går t ex att göra maräng på.
2. Mixa alla ingredienser till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader och låt kikärtssmeten stå och dra ihop sig medan ugnen blir varm.
4. Blöt händerna och forma små bollar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
5. In i ugn i ca 16 min. Servera med ett gott pålägg. Frys in de ni inte äter upp.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjort bröd | Nyttig | Godaste | Bästa | Frallor | Barnbröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Saftigt och gott bröd med päron. Perfekt till mellis. Fyllt mer fibrer och järn.
ca 9 st
• 3 dl mandelmjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 rivet/mixat päron
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Blanda de torra ingredienser först. Riv eller mixa päronet. Blanda alla ingredienser. Det går utmärkt att göra allt detta för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Blöt händerna med vatten och forma sedan runt nio bollar av smeten som du sedan lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda frallor | Nyttig | Godaste | Bästa | Bröd | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Makalöst god och mjuk pepparkaka fylld med näringsrika ingredienser.
ca 12 skivor
• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1,5 tsk pepparkakskrydda
• 2 msk kokosolja
• 8 färska dadlar
• 4 ägg
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• Kokosolja att smörja formen med
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 35-50 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Mjuk pepparkaka | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Julrecept | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
