Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Makalöst god och mjuk pepparkaka fylld med näringsrika ingredienser.
ca 12 skivor
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk pepparkakskrydda
- 2 msk kokosolja
- 8 färska dadlar
- 4 ägg
- 1 dl valfri mjölkdryck
- Kokosolja att smörja formen med
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 35-50 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar.
Mjuk pepparkaka | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Julrecept | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Saftiga och goda bröd med morot i. Perfekt till mellanmål. Servera med något gott pålägg, t ex jordnötssmör.
ca 9 st
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 50 g smör eller margarin
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 2 ägg
- 1 morot (finriven)
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Blanda först de torra ingredienser med varandra. Detta går utmärk att bland för hand, men jag brukar använda denna fantastiska mixer.
3. Finriv moroten och bland sedan alla ingredienser.
4. Blöt händerna och forma nio bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen i ca 14 min. Frys in det som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
Morotsfrallor | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Glutenfria scones gjorda på majsmjöl. Dessa med söta aprikosbitar i. Servera med exempelvis smör och en ostskiva på. Perfekt mellis som också innehåller järn och andra nyttigheter.
- 4 dl majsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk smält smör eller margarin
- 4 ägg
- 10 torkade ekologiska aprikoser
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser förutom aprikoserna. De hackar du i mindre bitar och lägger sedan ner i smeten och rör om. Detta kan du göra för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Blöt händerna med vatten och forma sedan ca 10 bollar och lägg ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.
Scones | Nyttig | Godaste | Bästa | Frallor | Majs | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Nybakat och saftigt bröd med smak av äpple. Fyllda med nyttigheter och perfekta att ta med på utflykten. Går snabbt och enkelt att laga. Funkar toppen att frysa in om ni inte redan ätit upp alla.
ca 9 st
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 50 g smält smör eller margarin
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 2 ägg
- 0,5 äpple
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienser med varandra och riv eller mixa äpplet. Denna mixer använder jag.
3. Blanda alla ingredienser med varandra.
4. Blöta händerna med kallt vatten och forma små bollar som du lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min. Frys in det som inte äts upp idag.
Hemmagjort bröd | Frallor | Äppelfrallor | Godaste | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Ett gäng riktigt goda och mättande matmuffins. Perfekt mellanmål att äta hemma och ta med på utflykten.
ca 12 st
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 50 g smör eller rapsolja
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 2 ägg
- 2 st finhackade salladslökar
- 6 st små tomater
- 1 msk fryst hackad basilika
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienser med varandra.
3. Finhacka salladslöken och tomaterna. Blanda sedan alla ingredienser ordentligt med varandra. Detta går att göra för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna grymma mixer använder jag.
4. Klicka ut i muffinsformar, alternativt 12 st klickar på ett bakplåtspapper. In i ugnen i ca 14 min. Funkar toppen att frysa in.
Här hittar du mina serveringstips.
Matmuffins | Nyttigt | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
