Ny e-bok: 30 goda och näringsrika frukost- och mellistips Läs mer

Kostrådgivare och småbarnsmamma

Bakom Mellistipset står mamman och kostrådgivaren Isabelle. Hon skapar enkla, näringsrika recept på mellanmål och fika som passar hela familjen. Alla recept är utan tillsatt socker och går att göra helt fria från gluten och mjölkprotein. Mellistipset är aktiv på Instagram och Facebook där du kan ta del av tips, råd och goda recept. Missa inte Mellistipsets populära receptböcker här.  

Bakom Mellistipset står småbarnsmamman och kostrådgivaren Isabelle. Hon skapar enkla, näringsrika recept på mellanmål och fika som passar hela familjen. Alla recept är utan tillsatt socker och går att göra helt fria från gluten och mjölkprotein. Mellistipset är aktiv på Instagram och Facebook där du kan ta del av tips, råd och goda recept. Missa inte Mellistipsets populära receptböcker här.

Årets glutenfria inspiratör

Mat för livet är Sveriges största gluten- och laktosfria mässa och den ägs av Svenska Celiakiförbundet. Genom denna mässa nominerades ett tiotal inspiratörer och Mellistipset vann.

Samarbeten

Mellistipset har uppmärksammats av Ann Fernholm – vetenskapsjournalist, författare och svensk doktor i molekylär bioteknik. Läs artikeln här.

Ett gäng recept av Mellistipset finns med i Food Pharmacys, Kajsa Lamms och Ann Fernholms digitala kurs Stora kursen om barn och mat.

Även Rulla Vagn och ICA Månadens skörd har tipsat sina läsare om Mellistipset.

Mellistipset fick äran att skapa julrecepten åt Apoteket AB både 2021 och 2023 (se bild nedan). Recepten har funnits på alla 400 apotek samt på apoteket.se.

Hur det hela började

Som förälder vet jag hur ofta små barn ska äta och att det också kan vara svårt att variera och komma på näringsrika mellanmål. Jag testade att baka egna så kallade grötpinnar. Ett fantastiskt litet mellanmål fyllt med fibrer, vitaminer och mineraler som ger barnet möjlighet att få i sig näring och samtidigt öva på pincettgreppet och oralmotoriken. Det här ledde till att jag började utveckla egna recept på mellanmål och fika utan vitt socker. I augusti 2020 skapade jag Instagram-kontot Mellistipset och började dela med mig av mina goda recept. Kontot har vuxit med rekordfart och på bara ett år fick jag 20 000 följare. Två år senare uppnådde jag 50 000 följare.

Fritt från gluten och mjölkprotein

Då min son som liten hade mycket ont i magen lärde jag mig också att många barn utvecklar mjölkproteinallergi och att en del också får celiaki (en sjukdom mot gluten), vilket kan ge fruktansvärda symtom om de fått i sig något av detta. Det finns även studier som tyder på att stora mängder gluten till små barn kan leda till celiaki. Därför bakar jag recept som passar även dig eller ditt barn som har en allergi, sjukdom eller helt enkelt bara vill undvika mjölkprotein och gluten. I de recept där det står mjölk byter du helt enkelt ut det mot en växtbaserad dryck och du bakar även med glutenfritt havregryn så du kan vara säker på att det är fritt från gluten.

Några snabba om mig

Mamma till:
Alfred som är född november 2018 och Harry som är född mars 2023.

Yrke:
Licensierad kostrådgivare, art director och grafisk formgivare.

Favoritmellis just nu:
Mina fantastiska leopardblondies.

Anmäl dig till nyhetsbrevet!

Gå med i Mellistipsets community och få nyheter, tips och recept.

Bakom Mellistipset står kostrådgivaren och tvåbarnsmamman Isabelle Ståhl som skapar snabba, enkla och näringsrika recept på mellanmål och fika till bebisar, barn och vuxna. Förutom recept får du också tips och råd kring barnets matresa. Mellistipset hoppas kunna inspirera och bidra till god hälsa hos alla barnfamiljer. Recepten är utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein.

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.