Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Älskar du morotskaka? Prova dessa goda muffins som dessutom innehåller en hel del näring. Perfekt att ta med på utflykten eller bara njuta av hemma. Ät som de är, toppa dem med färskost eller varför inte lite vispad kokosgrädde.
ca 9 st
•1 dl mandelmjöl
•1 dl havregryn
•1 msk psylliumhusk
•1 tsk bakpulver
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 medelstor morot (100 g)
•4 färska dadlar (urkärnade)
•3 ägg
•1,5 msk rapsolja
•Toppa eventuellt med färskost eller vispad kokosgrädde
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader (eller över- och undervärme på 200 grader).
2. Börja med att köra de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Gör rent eller skala moroten och grovriv den i ett rivjärn och ner i mixern. Tillsätt resten av ingredienserna i mixern och kör till en slät kräm.
4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Förvara det som inte äts idag i frysen.
Istället för ägg?
Det är inte alla som tål eller vill äta ägg. Därför har jag samlat några tips på vad du kan byta ut ägget mot.. Testa dig fram och se vilket alternativ som passar dig bäst.

Ägg är otroligt näringsrikt. Gör dessa goda omelettmuffins som är enkla att ta med och äta. Perfekt för de små som tränar på att hålla i mat och äta själva. Gott för både vuxna och barn. Utmärkt mellanmål att ta med på utflykten. Smaklig mellis!
Se min enkla receptvideo för dessa omelettmuffins här.
ca 7 st
•4 ägg
•0,5 dl valfri mjölkdryck
•1 krm salt (ej till bebis)
•0,5 krm svartpeppar
•5 basilikablad
•4 soltorkade tomater
•6 oliver
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 225 grader.
2. Skär basilikabladen, soltorkade tomaterna och oliverna i små bitar.
3. Vispa ägg, mjölkdryck och kryddorna. Häll ner de hackade grönsakerna och basilikan och rör om.
4. Häll upp i muffinsformar och in i ugn i ca 15 min. Klart! Förvaras i kyl några dagar. Går utmärkt att frysa in en längre tid.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Fika eller ett mellanmål som är gott för både barnen och oss vuxna. Här kommer ett recept på päronmuffins. Som vanligt från Mellistipset är receptet utan tillsatt socker. Förutom goda fibrer för magen innehåller detta recept även mineraler och vitaminer.
ca 8 st
•1 dl riven kokos
•1 dl havregryn
•1 tsk bakpulver
•0,5 tsk kardemumma
•1 nypa salt (ej till bebis)
•3 ägg
•0,5 päron
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 msk rapsolja (kan bytas mot annan olja, smör eller margarin)
•Toppa med några havregryn
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja med att köra de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Skär päronet i mindre bitar och häll i det och resten av ingredienserna i mixern och kör.
4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Förvara det som inte äts idag i frysen.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Sommaren är här och så även den syrligt goda rabarbern. Här kommer ett recept på rabarbermuffins att njuta av till mellanmål. De innehåller en mängd fibrer, vitaminer och mineraler. Järn får du i dig från bland annat mandelmjölet, havregrynet och aprikoserna. Toppen då ju många behöver få i sig extra järn.
ca 8 st
•1 dl mandelmjöl
•1 dl havregryn
•1 krm kardemumma
•4 torkade ekologiska aprikoser
•2 ägg
•1 medelstor banan
•2 msk rapsolja
•ca 1 rabarberstång
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Skölj rabarbern noga, skär bort bladet och hacka rabarberstången i lagom stora bitar som ditt barn klarar av att äta.
3. Mixa alla ingredienser förutom rabarbern. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Häll upp smeten i muffinsformar och stoppa sedan ner några bitar rabarber i varje muffins. In i ugnen i ca 15 min. Funkar utmärkt att frysa in.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.
Jag kallar dem hulkenmuffins för deras gröna färg och för att de är fyllda med en av våra mest näringsrika grönsaker – ärtor. Dessa matiga muffins går snabbt att göra och är ett perfekt mellanmål att äta hemma eller ta med ut på utflykten. Smaklig mellis!
ca 9 st
•2 dl havregryn
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 tsk bakpulver
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 krm svartpeppar
•1 krm timjan
•4 ägg
•2 msk rapsolja
•2 dl frysta ärtor
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Mixa det torra först, ha sedan i resten och mixa allt (eller spara några hela ärtor och ha i smeten efteråt). Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Smörj muffinsplåten eller använd muffinsformar och häll upp smeten. In i ugnen i ca 15 min. Funkar toppen att frysa.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Dessa saftiga goda muffins funkar såväl som mellis, frukost och fika. Innehåller en mängd näring och är helt utan tillsatt socker. Mums!
ca 9 st
•1 dl riven kokos
•1,5 dl havregryn
•1 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•3 ägg
•2 mindre bananer
•4 msk rapsolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•1 dl blåbär
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja att köra de torra ingredienserna i en mixer tills de blivit ett fint mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienser, förutom blåbären, och mixa igen.
4. Häll ner blåbären och rör runt med en sked.
5. Häll smeten i formar och in i ugn ca 15 min. Förvara de ni inte äter upp direkt i frysen.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Gör dessa urgoda och näringsrika chokladmuffins i midsommar.
ca 6 st
Muffinssmeten
•1 dl riven kokos
•1 dl havregryn
•1 krm vaniljpulver
•1,5 tsk bakpulver
•1 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk rapsolja
•4 färska dadlar
•3 ägg
Topping
•ca 1 dl vispgrädde, vispbar kokosgrädde eller redan vispad kokosgrädde
•Några jordgubbar
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa de torra ingredienserna först, så att det blandas väl och kokosflingorna och havregrynen blir det till mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten och mixa igen.
4. Häll ner smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Ta ut och låt svalna.
5. Vispa grädden och toppa på dina muffins och lägg en jordgubbe eller några fint hackade små bitar av jordgubb uppe på grädden. Njut!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.
Skrämmande goda cupcakes med smak av lakrits och choklad. Innehåller dessutom en mängd fibrer, mineraler och vitaminer. Perfekt att bjuda på under Halloween.
ca 7 st
Muffinssmeten
•1 dl havregryn
•1 dl riven kokos
•0,5 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•25-50 g hård lakritsstång
•2 msk rapsolja
•4 färska dadlar
•3 ägg
Den mörka toppingen
•450 ml kokosgrädde (redan kyld)
•3 färska dadlar
•1,5 msk kakao
•Ögon av t ex russin eller dessa söta (av socker) från Panduro
Gör så här
1. Sätt på varmluftsugn på 175 grader.
2. Krossa lakritsstången med mortel.
3. Mixa de torra ingredienserna till ett mjöl, häll ner resten av ingredienserna och mixa allt till en slät kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Låt svalna.
5. Mixa toppingen och spritsa på dina muffins. Gott också med endast vispad kokosgrädde eller vispgrädde. Addera små ögon av russin eller dessa söta ögon (av socker) från Panduro.
OBS! Barn under fem år bör inte äta lakrits regelbundet, men några enstaka bitar någon gång ibland går bra.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.
En matigare variant på muffins med havregryn, chiafrön och russin. Jag kallar dem müslimuffins. De är rika på fibrer, vitaminer och mineraler. Smaklig mellis!
ca 6 st
•2 mindre eller 1 stor banan
•1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 dl havregryn
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•2 tsk chiafrön
•1 nypa salt (ej till bebis)
•0,5 dl russin
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader.
2. Mosa bananen tillsammans med mandeldrycken.
3. Häll ner resten av ingredienserna och blanda med en sked.
4. Smörj en muffinsform eller använd engångsformar och häll ner smeten. In i ugn i ca 20 min. Funkar toppen att frysa in. Det fina fatet på bilden kommer från Done By Deer.
Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Barnsligt goda vaniljmuffins. Kokosen ger dem en saftig smak och mandeln är inte bara god utan är även fullproppad av magnesium, järn och kostfibrer. Smaklig mellis!
ca 12 st
•1 dl riven kokos
•1 dl mandelmjöl
•1,5 tsk bakpulver
•2 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk rapsolja
•4 färska dadlar
•3 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa de torra ingredienserna först, så att det blandas väl och kokosflingorna blir det till mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i mixern.
5. Häll ner smeten i små muffinsformar och sedan in i ugnen i ca 12 min. Ät som de är eller toppa med exempelvis kokosgrädde med lite kakao i. Kan frysas in.
