Ny e-bok: 30 goda och näringsrika frukost- och mellistips Läs mer

Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Hemköp.

Dessa muffins doftar och smakar som nygräddade kanelbullar. Helt utan gluten och mjölkprotein. Innehåller ingredienser som är rika på järn, något som små barn har svårt att få tillräckligt av. Nedan ger jag förslag på olika mjöler. De innehåller alla bland annat järn. Ta det du gillar bäst. Teff är det som innehåller mest järn.

ca 8 st

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 krm kardemumma
• 4 färska dadlar
• 2 ägg

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll ner resten av ingredienser och blanda väl.

4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.

Bakom Mellistipset står kostrådgivaren och tvåbarnsmamman Isabelle Ståhl som skapar snabba, enkla och näringsrika recept på mellanmål och fika till bebisar, barn och vuxna. Förutom recept får du också tips och råd kring barnets matresa. Mellistipset hoppas kunna inspirera och bidra till god hälsa hos alla barnfamiljer. Recepten är utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein.

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.