Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Hemköp.
Dessa muffins doftar och smakar som nygräddade kanelbullar. Helt utan gluten och mjölkprotein. Innehåller ingredienser som är rika på järn, något som små barn har svårt att få tillräckligt av. Nedan ger jag förslag på olika mjöler. De innehåller alla bland annat järn. Ta det du gillar bäst. Teff är det som innehåller mest järn.
ca 8 st
• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 krm kardemumma
• 4 färska dadlar
• 2 ägg
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienser och blanda väl.
4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.