Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Mina goda hallongrötpinnar är ett perfekt mellanmål och fika till bebis, barn och oss vuxna. Till de allra minsta kan du skära dem i stavar och servera. Runt 9 månaders ålder är det bra om barnet får träna på pincettgreppet och då kan du servera denna i små bitar istället. Till de större kan du skära
ca 12 st
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform (min är ca 10×25 cm) ordentligt med olja.
3. Mixa de torra ingredienserna till ett mjöl. Denna mixer använder jag.
4. Ha i resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm. Häll ner smeten i formen. Jag mosade också några frysta hallon med handen och strödde över krämen.
5. In i ugnen i ca 12–15 min. Du kan sticka ner en tandpetare av trä för att se om kakan är klar, då blir tandpetaren inte kladdig. När kakan är klar ska den inte vara torr utan mjuk och saftig.
6. Vänd plåten så kakan ramlar ut eller ta hjälp med en stekspade. Skär kakan i stavar, tärningar eller rutor och servera. Kan förvaras i kylskåp några dagar och går även utmärkt att frysa in.
Grötpinnar | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds, PANDURO och MatHem.
Halloween är den perfekta tiden för att skapa roliga och lekfulla godsaker – och vad är bättre än näringsrika chokladmuffins som ser ut som små monster eller söta spöken? Dessa muffins är inte bara charmiga, utan också fyllda med näringsrika ingredienser och toppade med grädde eller kokosgrädde i olika färger. Perfekta för både stora och små som vill fira Halloween med något lite hälsosammare och minst lika gott!
12 små muffins
Muffins
- 4 färska dadlar
- 4 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver (valfritt)
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 2 msk rapsolja eller olivolja
Topping
- Vispbar och kyld kokosgrädde eller vispgrädde
- Sockerögon (valfritt)
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med ett ägg tills de blivit en slät smet.
3. I med resten av ingredienserna och mixa allt.
4. Häll smeten i mindre muffinsformar och in i ugn ca 14 min. Låt svalna.
5. Vispa grädde. Använder du kokosgrädde ska den ha stått i kylskåp minst ett dygn.
6. Toppa dina muffins med grädde och sätt dit ögon av socker eller smält choklad om du önskar. Servera!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Ett gott och supersnabbt mellanmål. Dessa grötpinnar med choklad är goda och mjuka. Perfekt även för de allra minsta att träna på både pincettgreppet med samt att öva upp sin oralmotorik, men även ett toppenmellis för oss vuxna. Kan ätas redan från 6 månaders ålder.
ca 12 st
Gör så här
1. Kör de torra ingredienserna i en mixer tills de blivit ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Addera resten av ingredienserna i mixern och kör till slät kräm.
3. Häll smeten i en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm.
4. In i mikrovågsugnen i ca 4 min på full effekt (tiden kan variera beroende på storlek på formen. Jag använde inte mikrolock).
5. Låt svalna, skär i pinnar och servera. Håller i kylskåp några dagar och kan med fördel frysas in.
Havrepinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Chokladkaka | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Sveriges kanske godaste, enklaste och mest näringsrika hallonpaj. Du bara måste prova detta goda recept. Ät den som en bar, god kaka eller servera med valfri vispad grädde. Perfekt som fika eller mellanmål till dig och barnen. Mums!
ca 4 portioner
- 2 msk pumpakärnor
- 2 dl havregryn
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 4 färska dadlar (tips på ersättning finns här)
- 2 ägg
- 2 dl frysta hallon
- 1 msk rapsolja eller annan valfri olja
Gör så här
1. Börja med att köra pumpakärnorna till ett mjöl i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Häll mjölet från pumpakärnorna i en bunke tillsammans med havregryn, vaniljpulver och salt.
3. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med äggen.
4. Hacka de frysta hallonen i mindre bitar.
5. Blanda nu alla ingredienser i bunken med en visp eller en sked.
6. Häll smeten i en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm. In i mikrovågsugnen i ca 5 min på full effekt utan mikrolock (tiden kan variera beroende på storlek på formen).
Tips!
Vispa ihop valfri grädde (t ex vispgrädde eller vispbar kokosgrädde) med lite vaniljpulver i. Serva med kakan och njut! Kakan håller i kylskåp några dagar och ännu längre tid i frysen. Du kan även servera kakan precis som den är. T ex som en liten bar. Mums!
Hallonbars | Nyttig | Godaste | Bästa | Hallonkaka | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för MatHem.
Visste du att ägg är ett av det mest näringsrika livsmedlet du och ditt barn kan äta? Gör min snabba omelett i kopp på bara någon minut i mikron. Det blir ett perfekt mellanmål för både barn och oss vuxna. Mums!
Här kan du läsa mer om ägg och hur du kan introducera det till bebisar.
ca 1–2 portioner
Gör så här
1. Ner med alla ingredienser i en burk eller bunke. Sätt på lock och skaka eller vispa ihop allt med en visp.
2. Häll ner smeten i en kopp och in i mikron på ca 1–1,5 minut på full effekt. Jag använde inte mikrolock. Ett tips är att inte ta en allt för liten kopp för i mikron stiger ägget. Börja med 1 minut om du är osäker på tiden i mikron.
Mellanmål barn | Mellis för barn | Näringsrikt | Sockerfri | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW | Mellistips för bebis

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Busenkelt muffinsrecept
Letar du efter ett snabbt, enkelt och nyttigt recept på muffins? Då har du hittat rätt! Dessa mikromuffins är perfekta när du vill ha ett gott och hälsosamt fika eller mellanmål som passar hela familjen – och de tar bara några minuter att förbereda.
Tips för variation
- Byt ut bananen mot äppelmos för en mildare smak.
- Prova utan bär eller välj ett annat gott bär.
- Tillsätt 0,5 msk kakao för chokladsmak.
- Använd kardemumma och kanel för en smak av kanelbulle.
ca 1–2 portioner
- 0,5 banan
- 1 dl havregryn (välj glutenfria om du är glutenintolerant)
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 krm vaniljpulver
- 1 ägg
- Några jordgubbar
Gör så här
1. Ner med alla ingredienser förutom bären i en mixer och kör till en kräm. Jag använde en bunke och denna stavmixer.
2. Skär jordgubbarna i mindre bitar och rör om i smeten.
3. Häll smeten i en kopp och in i mikron på full effekt i 1,5–2 minuter utan mikrolock. Klar!
Onlinekurs om barn och mat
Har du en bebis i din närhet som snart ska eller nyligen startat matresan? Ta en titt på min onlinekurs om matintroduktion! Här lär du dig allt du behöver veta för att starta matäventyret på ett tryggt sätt.
Mellistips för barn | Nyttig | Godaste | Bästa | Cake Cup | Mellanmål barn | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Om du vill imponera till mellis så rekommenderar jag dessa goda minipizzor som du enkelt blandar ihop, toppar med denna tomatsalsa och sedan skjuts in i ugnen. Fulla med näring. Här nedan är mitt förslag på topping, men du kan såklart testa annat gott också. Toppa med ost om ni tål det.
För inspirerande videos och recept – följ mig på Instagram.
4 st
Pizzadeg
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 1 dl vatten
- 2 msk olivolja
Topping
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 250 grader.
2. Blanda alla ingredienser och krama degen med händerna.
3. Blöt dina händer med kallt vatten och forma fyra bollar som du lägger på en ugnsform med bakplåtspapper. Platta till degen så den blir ca 0,5–1 cm höga.
4. Skär tomat och basilika i mindre bitar, ner i skål och blanda ner resten av toppingen. Fördela sedan på pizzorna. In i ugnen i ca 15 min. Klart!
Minipizza barn | Minipizzor topping | Näringsrikt | Sockerfri | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW | Glutenfria små pizzor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Vill du äta både goda och näringsrika våfflor måste du prova mitt recept på potatisvåfflor. Enkla att göra och supergoda. Hela familjen njöt av dessa. Smakar väldigt likt ”vanliga” våfflor. Goda som de är, med grädde och sylt eller med räkor, hackad dill, lök och en klick creme fraiche. Glöm inte att du kan gilla och kommentera receptet nedan 🧇 😋
Här kan du se videon när jag lagar dessa.
ca 3–4 st
Gör så här
1. Sätt på våffeljärnet.
2. Skala potatisarna och finriv dem i ett rivjärn.
3. Mixa havregryn eller ta havremjöl.
4. Ner med alla ingredienser i en bunke och blanda väl.
5. Smörj våffeljärnet med t valfritt fett och i med lagom mycket smet. Ta upp när de är gyllenbruna. Smaklig mellis!
Glutenfria våfflor | Näringsrikt | Sockerfri | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Fika är en riktigt populär tradition bland annat här i Sverige och jag vill att hela familjen ska kunna sitta tillsammans och äta samma goda fika. Det här är mitt näringsrika recept på muffins som passar utmärkt i påsk. Jag valde att toppa några med lite strössel för festlighetens skull, men de är egentligen godast precis som de är. Smaklig mellis!
ca 12 små muffins
Muffinssmeten
- 1 dl riven kokos
- 1 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 1 msk rapsolja eller olivolja
- 4 färska dadlar
- 3 ägg
- 0,5 ekologisk lime (yttersta skalet)
Topping (valfritt)
- 2 dl valfri grädde (t ex vispbar kokosgrädde eller vispgrädde)
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 ekologisk lime (yttersta skalet)
- 2 krm gurkmeja (för färgens skull)
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja med att mixa riven kokos till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll sedan i de andra torra ingredienserna och rör om med en sked.
3. Kärna ur dadlarna och riv det yttersta skalet på limen ner i mixer, kör sedan alla ingredienser i mixern till en slät smet.
4. Häll ner smeten i små muffinsformar och sedan in i ugnen i ca 12–15 min. Ett tips är att sticka ner en tandpetare i trä i en muffins och se om den är klar. Blir tandpetaren kladdig ska de vara inne i ugnen en liten stund till. Låt muffinsen svalna.
5. Vispa ihop toppingen och sätt på muffinsen. Klart!
Hemmagjorda muffins | Påskmuffins | Nyttig påskfika | Påskbak | Barnmuffins | Näringsrikt | Påskbakelse | Sockerfri | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW | Påskgodis | Limemuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Gör dessa goda grönsakspinnar. Goda för hela familjen och särskilt enkla för bebisen att hålla i och äta själv. Brysselkål innehåller viktiga näringsämnen så som vitamin C, vitamin K och fibrer. Dessa pinnar funkar lika bra som mellanmål som en måltid.
ca 14 st
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Ner med de torra ingredienserna i en liten mixer och kör till ett mjöl. Denna mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienserna i mixern och kör till en slät smet.
4. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) och häll ner smeten.
5. In i ugn i ca 15–18 min. Låt svalna, skär i stavar och servera. Håller i kylskåp några dagar, men kan också frysas in en längre tid.
Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW
