Superenkel och riktigt god bananglass, med bara en ingrediens. Tips! Doppa den frysta bananen i smält choklad. Mums!
Du väljer antal
• Några bananer
Gör så här
Dela bananen på mitten och stick in glasspinnar. In i frysen.
Här hittar du mina serveringstips.
Bananglass | Nyttig | Godaste | Bästa | Hemmagjord glass | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Glutenfria scones gjorda på majsmjöl. Dessa med söta aprikosbitar i. Servera med exempelvis smör och en ostskiva på. Perfekt mellis som också innehåller järn och andra nyttigheter.
• 4 dl majsmjöl
• 2 tsk bakpulver
• 4 msk smält smör eller margarin
• 4 ägg
• 10 torkade ekologiska aprikoser
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser förutom aprikoserna. De hackar du i mindre bitar och lägger sedan ner i smeten och rör om. Detta kan du göra för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Blöt händerna med vatten och forma sedan ca 10 bollar och lägg ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
Scones | Nyttig | Godaste | Bästa | Frallor | Majs | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Fruktsallad med träning på pincettgreppet eller en riktigt god kräm? Du väljer!
1–2 portioner
• 1 kiwi
• 1 banan
• 1 avokado
• 1 msk rapsolja eller kokosolja
• Eventuellt lite vatten
Gör så här
Skär i små bitar och ät eller mixa allt till en kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.
Här hittar du mina serveringstips.
Kräm | Nyttig | Godaste | Bästa | Klämmis | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Kikärtor i en kräm? Javisst! Mättande, gott och innehåller massa näring. Kikärtor innehåller K-vitamin som behövs för blodets koagulering samt för att bibehålla en normal benstomme. De innehåller även bland annat järn, selen och magnesium.
1–2 portioner
• 0,5 äpplen
• 0,5 banan
• 0,5 dl hallon
• 0,5 dl blåbär
• 0,5 dl förkokta kikärtor
• 1 msk rapsolja
• Eventuellt lite vatten
Gör så här
Tvätta äpplet och skär i mindre bitar. Skala bananen och skär i mindre bitar. Måtta upp en halv deciliter kikärtor och skölj med vatten. Kör alla ingredienser i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
Här hittar du mina serveringstips.
Klämmis | Nyttigt | Godaste | Bästa | Barnpuré | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Dags för ett matigare mellis. Min son älskar dessa små och nyttiga kikärtsbiffar. Krydda med vitlök och valfri ört, nedan med timjan. Perfekta att ta med och äta på utflykten.
ca 8 st
• ca 380 g förkokta kikärtor
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk mandelmjöl
• 1 pressad liten vitlöksklyfta
• 1 ägg
• 1 tsk timjan
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• Olja att steka i
Gör så här
1. Mixa alla ingredienser. Denna mixer använder jag.
2. Rulla till bollar, ungefär i storlek som köttbullar.
3. Lägg ner bollarna i en oljad stekpanna och platta försiktigt till dem en aning med en stekspade. Stek på medelvärme några minuter på båda sidor. Klart! Funkar toppen att frysa in och håller även i kylskåp några dagar. Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av.
Här hittar du mina serveringstips.
Kikärtsbiffar | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Muffins utan ägg. Dessa med smak av banan och jordnötssmör. Istället för ägg är det kikärtsspad i. Märkligt kanske, men de blev fantastiskt goda. För jäsningens skull används en skvätt vitvinsvinäger, ingen smak du känner av. Jag testade också att ha i några chokladbitar i några muffinsformar. Det blev galet gott!
ca 8 st
• 1 dl havregryn
• 1 banan
• 0,5 dl jordnötssmör
• 1 dl kikärtsspad (istället för ägg)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk vitvinsvinäger
• Toppa med några små bitar mörk choklad (valfritt)
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Blanda det torra först och mixa till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Ha i resten av ingredienserna och mixa igen.
4. Häll i muffinsformar och in i ugnen i ca 15 min. Tips! Tryck ner några bitar choklad i formarna. Då blir de extra goda. Frys in de som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
Äggfri | Nyttigt | Godaste | Bästa | Muffins | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Busenkel och god jordgubbsglass utan tillsatt socker. Dessutom innehåller den vitaminer, mineraler och fibrer.
• 2 dl kokosgrädde
• ca 10 st jordgubbar
• 1 krm vaniljpulver
Gör så här
1. Häll ner alla ingredienser i en mixer och kör till en slät blandning. Denna grymma mixer använder jag.
2. Häll i glassformar och frys in.
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Du har kanske hört talas om grötpinnar tidigare. Goda, mjuka pinnar som är enkla att göra och fyllda med nyttigheter, bland annat järn. Ett utmärkt mellis för det minsta barnet som börjat träna på att äta riktig mat, men även goda för den hungriga föräldern.
ca 12 st
• 1 dl havregryn
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 ägg
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + extra till formen
• Några finhackade torkade aprikoser
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform (min är ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja.
3. Mixa de torra ingredienserna först så pumpakärnor och havregrynet blir till ett mjöl. Denna mixer använder jag.
4. Ha i resten av ingredienserna (förutom aprikosen) och mixa allt. Häll ner smeten i formen.
5. Hacka aprikosen i passande storlek för ditt barn och lägg ner i smeten. In i ugnen i ca 15 min.
6. Vänd plåten så kakan ramlar ut. Skär den i stavar eller tärningar. Ät direkt eller frys in till senare tillfälle.
Här hittar du mina serveringstips.
Grötpinnar | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Nybakat och saftigt bröd med smak av äpple. Fyllda med nyttigheter och perfekta att ta med på utflykten. Går snabbt och enkelt att laga. Funkar toppen att frysa in om ni inte redan ätit upp alla.
ca 9 st
• 3 dl mandelmjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smält smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 äpple
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienser med varandra och riv eller mixa äpplet. Denna mixer använder jag.
3. Blanda alla ingredienser med varandra.
4. Blöta händerna med kallt vatten och forma små bollar som du lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min. Frys in det som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjort bröd | Frallor | Äppelfrallor | Godaste | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
På jakt efter det bästa receptet och så här på chokladmuffins dag satte jag det. Bakade dem till min son men har ätit upp nästan alla själv.
ca 8 st
• 1 dl riven kokos
• 1 dl mandelmjöl
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 1 msk kakao
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 msk rapsolja eller annan valfri olja
• 4 färska dadlar
• 3 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa de torra ingrediensernaförst, så att det blandas väl och kokosflingorna blir det till ett mjöl. Denna grymma mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna och mixa nu alla ingredienser till en slät smet.
4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Frys in det som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.