Enkel och god glass som passar stor som liten. Du behöver endast två ingredienser – banan och jordgubb. Mums! För extra näring kan du ha i en tesked chiafrön och mixa tillsammans med jordgubbarna.
ca 4 st
•1 banan
•ca 10 jordgubbar
•1 tsk chiafrön (valfritt)
Gör så här
1. Skala bananen och dela den flera bitar som du lägger ner i en mixer.
2. Kör mixern så banan blir till en kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll banankrämen till hälften i glassformar.
4. Skölj jordgubbarna och lägg ner dem (och eventuella chiafrön) i en rengjord mixer och kör till en slät kräm.
5. Häll jordgubbskrämen över banankrämen.
6. I med glasspinnen och in i frysen tills det blivit en glass.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Bananglass | Jordgubbsglass | Bebisglass | Barnglass
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken och Meds.
Kanske tycker du att det är lite för tidigt att introducera ”riktigt” godis med socker i, men vill låta ditt barn få njuta av lördagsgodis. Då har jag ett supergott tips till dig. Gör enkelt ditt eget nyttiga godis! Detta recept är både enkelt och gott.
Gör så här
1. Häll ner hallonen tillsammans med vattnet i en liten kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Ha nu i chiafröna och mixa smeten. Jag använde denna stavmixer.
3. I med agar agar och låt koka lätt en stund medan du rör.
4. Ner med smeten i t ex i någon av dessa pralinformar, en isbitsform eller i knäckformar.
5. In i kylskåp och låt stelna. Tar ungefär en timme. Förvaras även i kyl och håller några dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Lördagsgodis | Fredagsmys | Barngodis | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | Bebisgodis | Sockerfritt godis | Nötfri | Äggfri | Kalas | Barnkalas | Naturgodis | Hemmagjort godis
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Gör dina egna nyttiga bars till dig och ditt barn. Goda och fulla med näring och energi. Ett toppenmellis helt enkelt. I detta recept har jag naturella nötter, men om du hellre önskar och barnet är äldre kan saltade nötter.
ca 12 st
•1 dl naturella jordnötter eller naturella cashewnötter
•1 dl kokosflingor
•1 dl havregryn
•1 dl russin
•1 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader.
2. Vill du ha en slätare bar, t ex till ett mindre barn, rekommenderar jag att du häller ner nötterna först i en mixer och kör dem en stund. Sedan häller du i resten av de torra ingredienserna och kör en stund. Denna mixer använder jag.
3. I med ägget och kör mixern till du får en deg.
4. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, ca 1–2 cm tjock. Skär den sedan i ca 12 bitar.
5. In i ugnen i ca 12 min. Låt svalna och servera.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda bars | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Bars för barn | Recept | Plockmat | BLW | Mellanmål | Mellistips | Frukost | Knaprig
En somrig, enkel och god glass med bara två ingredienser. Denna mixar du ihop riktigt snabbt och den innehåller endast två ingredienser.
ca 6–8 st
•0,5 liter jordgubbar
•2 dl kokosgrädde eller vispgrädde
Gör så här
1. Gör rent jordgubbarna och häll ner i din mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Kör mixern till jordgubbarna blivit till en kräm.
3. Addera grädde och kör mixern lite till. Kör inte för länge då grädden kan bli för tjock.
4. Häll krämen i glassformar och in i frysen tills de blivit glass. Servera!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
glass | hemmagjordglass | gördinegenglass | barnglass | bebisglass | fika | barnfika | familjefika | nyttigfika | sockerfri | glutenfri | jordgubbar | grädde | kokosgrädde | plockmatförbarn | barnmat | bebismat | barnmatsrecept | mellanmål | mellistips
Isglass med jordgubb, ingefära och mango. Enkel att göra och barnsligt god. Dessutom får du i dig en mängd vitaminer av att äta denna nyttiga glass. Mums!
ca 4 st
•ca 1,5 dl tärnad mango (jag använde fryst)
•ca 10 jordgubbar
•ca 1 tsk riven ingefära
Gör så här
1. Skala och riv ingefäran.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna.
3. Häll alla ingredienser i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Häll smeten i glassformar och in i frysen.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Mangoglass | Jordgubbsglass
Glass | Mangoglass| Jordgubbsglass | Ingefärsglass | Hemmagjord | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Nötfri | Äggfri | Smakportion | Smakäventyr
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Prova dessa goda och saftiga plättar med kokos och citron. Enkla att laga och kan även förvaras i frys. Eftersom barn och många kvinnor behöver lite extra järn har jag haft i MINI+ som är ett hemjärnspulver, men det går även att laga utan detta. Citronen hjälper till att ta upp järnet i plättarna.
12 st
•2 dl havregryn
•1 dl kokosflingor
•1 ekologisk citron (yttersta skalet)
•1 nypa salt (ej till bebis)
•4 skopor MINI+ (valfritt)
•3 dl kokosmjölk
•3 ägg
•Valfri olja att steka i
Gör så här
1. Kör riven kokos och havregryn i en mixer till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Tvätta en ekologisk citron och riv det yttersta skalet.
3. Häll ner det rivna skalet i en bunke och sedan ner med resten av ingredienserna. Vispa till en kräm och måtta sedan upp lagom stora plättar i en stekpanna med olja i.
4. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor på medelvärme. Färdiga att servera!
Goda som de är, ännu godare med grädde och färska bär. Går utmärkt att förvara några dagar i kylskåp och kan även frysas in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | Kokosplättar | Citronplättar | Plättar | Glutenfri | Nötfri
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
En riktigt enkel och ruskigt god rabarberpaj utan tillsatt socker. Den går supersnabbt att göra. Du tillagar den nämligen i mikro. Denna goda paj kan ätas av hela familjen.
Här kan du se videon när jag bakar rabarberpajen.
ca 2–4 portioner
•1 ägg
•4 färska dadlar (urkärnade)
•2 dl havregryn
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 rabarberstång (ca 80 g)
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Blanda de torra ingredienserna med varandra och häll sedan i dadel- och äggkrämen och rör om till en deg.
3. Tvätta en rabarberstång och skär den i små bitar.
4. Häll rabarberbitarna i en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm. Täck dem med degen.
5. In i mikrovågsugnen i ca 3 min på full effekt (tiden kan variera beroende på storlek på formen. Jag använde inte mikrolock).
Klar! Servera som den är eller med kokosgrädde, vispad grädde eller en yoghurt du gillar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Rabarberpaj | Rabarber | Mikro | BLW | Plockmat | Nötfri
Syrlig och god glass med bara två ingredienser – Jordgubb och kiwi 🍓 Kiwi är fylld med kostfiber vilket är toppen för en som är lite hård i magen. Denna färgglada glass innehåller en mängd olika vitaminer.
ca 6 st
•2 kiwi
•ca 20 jordgubbar
Gör så här
1. Skala kiwin och gör rent och snoppa jordgubbarna.
2. Börja med att köra kiwin i en liten mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll upp smeten i glassformar, men fyll dem bara till hälften.
4. Skölj rent mixern och kör sedan jordgubbarna i mixern. Häll i glassformarna, ovanpå kiwi-smeten.
5. Frys in och njut sedan när de är klara.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Jordgubbar | Kiwi | Jordgubbsglass | Nötfri | Äggfri | Kiwiglass
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
En enkel, men nyttig kräm på blåbär och banan. I denna har jag haft i både havregryn och några chiafrön för en extra näringsboost och för att den ska mätta mer. Ett utmärkt recept på kräm eller smoothiebowl. Gott för både bebis, barn och vuxen. Fylld med antioxidanter, fibrer, mineraler och vitaminer.
ca 1 portion
•1 liten eller en halv stor banan
•1 dl blåbär
•1 tsk chiafrön
•1 msk havregryn
•1 tsk rapsolja eller annat fett
•1 msk vatten
Gör så här
Skala bananen och häll sedan alla ingredienser i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Färdig att servera! Går utmärkt att frysa in, men håller även i kylskåp några dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord klämmis | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Barnkräm | Barnpuré
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Meds.
Godis med riktiga bär och grönsaker i. Toppen till både fredagsmyset och som ett litet mellanmål. Passar både barn och vuxna och är superenkelt att göra. I detta recept har jag morot och jordgubbar, men prova gärna med andra goda bär och grönsaker också. Varför inte testa mango och blåbär, hallon och blomkål? Agar agar är ett veganskt pulver gjort på alger. Det är rikt på fibrer och mineraler. Genom att låta det koka tillsammans med vätska fungerar det som gelatin när det svalnat.
Här kan du se videon när jag lagar godiset.
ca 10 godisbitar
•ca 6 jordgubbar
•2 små morötter (80 g)
•1 msk vatten
•1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
•1 tsk agar agar
Gör så här
1. Gör rent jordgubbarna och moroten.
2. Skala moroten och skär jordgubbarna i mindre bitar.
3. Kör jordgubbar, riven morot och en skvätt vatten i en mixer. Denna grymma mixer jag använder.
4. Häll smeten i en liten kastrull och addera vaniljpulvret och 1 tsk agar agar. Låt sjuda under omrörning i ca 3–4 minuter.
5. Häll upp smeten i mindre formar. T ex i någon av dessa formar, en isbitsform eller i knäckformar.
6. In i kylskåp och låt stelna. Tar någon timme ungefär. Förvaras även i kyl och håller några dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.