Hulkenplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Jag kallar dem hulkenplättar för deras gröna färg och för att de är fyllda med en av våra mest näringsrika grönsaker – ärtor. Dessa matiga plättar går snabbt att göra, är enkla att tillaga och smakar supergott. Ett perfekt mellis som är greppvänligt vilket gör det både roligt för barnet att äta själv och att äta på en utflykt. Gott för både barn och vuxna såklart och funkar toppen att frysa in om det blir några plättar över.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(19)

ca 14 st

• 1 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1,5 dl frysta ärtor
• 0,5 dl majs
• 2 ägg
• 1 liten vitlöksklyfta
• 1 krm svartpeppar
• 1 krm salt (ej till bebis)
• Valfritt fett till stekning

Gör så här
Mixa havregrynet och bakpulvret först. Denna fantastiska mixer använder jag. Använder du frysta ärtor och majs, tina dem innan eller värm i en kastrull med vatten. Häll av vattnet och mixa sedan alla ingredienser. Olja en stekpanna och klicka ut ett matskedsmått smet per plätt i pannan. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Klart! Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Se liknande recept:
Matiga biffar Nötfritt

2 svar på ”Hulkenplättar”

Den godaste någonsin! Mitt barn äter de gärna närsom helst under dagen. Ibland vill han absolut inte äta mat och då blir hulkenplättar hans huvudrätt.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *