Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.

Chiapudding är ett superenkelt och bra mellis att förbereda redan dagen innan. Det går att äta redan några minuter efter också, men tänk på att chiafrön kan svälla upp till 12 gånger sin egen vikt och därför kan det vara bra, speciellt för små magar, att ha blandat denna några timmar innan den serveras. Chiafrön bidrar till järn, något som barn behöver mycket av.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(31)

ca 1 portion

• 1 dl kokosmjölk
• 2 tsk chiafrön
• 1 nypa vaniljpulver
• Hallon och riven kokos till topping
(Totalt ca 2,7 mg järn)

Gör så här
Blanda kokosmjölk, chiafrön och vaniljpulver i exempelvis ett glas. Rör ordentligt för att minska risken för klumpar. Låt stå i kylen över natten med plastfolie över. Innan servering rör du om, toppar med hallon och kokos eller något annat du gillar. Mosa bären och blanda runt om du hellre föredrar det.

Serveringstips för barn
Servera chiapuddingen i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Fler serveringstips här.

Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *