Kräm chiafrön, kiwi och banan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.

Häll ner några chiafrön i krämen så innehåller den ett extra tillskott av järn. Chiafrön är även rika på omega-3 och fibrer och bidrar även med mineraler som exempelvis selen och kalcium. De har förmågan att binda vätska och kan svälla upp till 12 gånger sin egen vikt. Därför kan det vara bra att låta dem svälla i vätska under natten. Gör denna goda kräm på kvällen och servera dagen efter.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(1)

ca 1 portion

• 1 kiwi
• 0,5 banan
• 1 tsk chiafrön
• Eventuellt lite vatten

Gör så här
Mixa allt och låt stå några timmar eller över natten i kylen. Denna fantastiska mixer använder jag. Servera med sked eller häll ner i t ex en klämmispåse om ni är på språng. Den fina tallriken på bilden finns här.

Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Se liknande recept:
Äggfritt Kräm & klämmisar Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *