Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Ett enkelt, nyttigt och gott äppelmos utan tillsatt socker. Jag valde att ha med skalet då även det innehåller näring och sedan adderade jag lite chiafrön för extra stadga i moset och så är ju även chiafrön supernyttigt. Så gott att äta som det är, ha på mackan, gröten eller chiapuddingen. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

1 burk (ca 0,4 liter)

•2 stora äpplen
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•ca 3–4 dl vatten
•1 tsk chiafrön

Gör så här
1. Tvätta äpplena, skär dem i mindre bitar och lägg i en liten kastrull. Kasta kärnhuset. Jag behöll skalet på då även det innehåller mycket näring.

2. Addera vatten och kanel och låt puttra på medelvärme i ca 15 min.

3. Sila bort vattnet. Tips! Spara det och drick som ett gott te.

4. Häll i chiafröna och mixa nu äpplena till ett mos. Jag använder stavmixern från detta fantastiska mixerkit.

5. Förvara moset i en burk med lock. Håller i ca en vecka i kylskåp och betydligt längre än så i frysen. Tips! Häll moset i några isbitsformar och frys in. Låt tina i t ex gröten.

Mums till detta…
Moset passar utmärkt till denna gröt, i chiapuddingen och mycket mer.

2 svar på ”Nyttigt äppelmos utan socker”

Det går att ta bort chiafröna. Moset blir en aning läsare i sin konsistens då 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *