Näringsrika muffins med smak av morotskaka

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Älskar du morotskaka? Prova dessa goda muffins som dessutom innehåller en hel del näring. Perfekt att ta med på utflykten eller bara njuta av hemma. Ät som de är, toppa dem med färskost eller varför inte lite vispad kokosgrädde.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(4)

ca 9 st

•1 dl mandelmjöl
•1 dl havregryn
•1 msk psylliumhusk
•1 tsk bakpulver
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 medelstor morot (100 g)
•4 färska dadlar (urkärnade)
•3 ägg
•1,5 msk rapsolja
•Toppa eventuellt med färskost eller vispad kokosgrädde

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader (eller över- och undervärme på 200 grader).

2. Börja med att köra de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Gör rent eller skala moroten och grovriv den i ett rivjärn och ner i mixern. Tillsätt resten av ingredienserna i mixern och kör till en slät kräm.

4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Förvara det som inte äts idag i frysen.

Istället för ägg?
Det är inte alla som tål eller vill äta ägg. Därför har jag samlat några tips på vad du kan byta ut ägget mot.. Testa dig fram och se vilket alternativ som passar dig bäst.

Se liknande recept:
Muffins

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *