Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.

Hemmagjord välling kan vara ett bra alternativ till ett snabbt mellanmål. Det är även enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på framförallt järn. Kom ihåg att variera kosten. Det är viktigt för smakutvecklingens skull men också för att vi ska få i oss tillräckligt med näring.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(41)

ca 1 portion

•2 msk teffmjöl
•0,5 krm kanel ceylon
•2 dl vatten
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja

(totalt ca 1,1 mg järn)

Gör så här
1. Koka upp vattnet tillsammans med teffmjöl och kanel på medelvärme. Rör hela tiden med en visp och ställ av så snart det tjocknat en aning.

2. Vispa ner resten av ingredienserna. Servera i exempelvis en nappflaskapipmuggflaska med sugrör eller ett glas. Spara det som blir över till dagen efter.

2 svar på ”Hemmagjord välling på teffmjöl”

Jag har köpt lite olika. Ljust teffmjöl har samma näringsvärde som mörkt mjöl, det är bara färgen som skiljer 🥰

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *