Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Hemmagjord välling kan vara ett bra alternativ till ett snabbt mellanmål. Det är även enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på framförallt järn. Kom ihåg att variera kosten. Det är viktigt för smakutvecklingens skull men också för att vi ska få i oss tillräckligt med näring.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(48)

ca 1 portion

•2 msk teffmjöl
•0,5 krm kanel ceylon
•2 dl vatten
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja

(totalt ca 1,1 mg järn)

Gör så här
1. Koka upp vattnet tillsammans med teffmjöl och kanel på medelvärme. Rör hela tiden med en visp och ställ av så snart det tjocknat en aning.

2. Vispa ner resten av ingredienserna. Servera!

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord välling | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri

7 svar på ”Hemmagjord välling på teffmjöl”

Jag har köpt lite olika. Ljust teffmjöl har samma näringsvärde som mörkt mjöl, det är bara färgen som skiljer 🥰

Svara

Tack jag ska prova detta. Själv använder jag till injera. Förresten, i Etiopien fick jag veta att mörkt teffmjöl är mer järnrikt än ljust. Mvh Addis

Skulle du säga att det är okej att dricka denna välling kall? Jag tyckte den var himla god kall också nämligen och skulle vilja servera till min dotter en varm sommardag 🙂

Absolut. Så gjorde jag mycket förr. Gjorde dubbel sats och så hade jag kvar till dagen efter också. Bara skaka den ordentligt och kanske värma upp igen, i mikron går ju också bra.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *