Äppelgröt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Bodystore och MatHem.

Krämigt god havregrynsgröt med äpple och kanel. Både havregryn och pumpakärnor innehåller järn som barn ju har svårt att få tillräckligt av. Gott är det också!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(10)

ca 2–4 portioner

• 2 dl havregryn
• 4 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 tsk äkta kanel (ceylon)
• 2 msk mixade pumpakärnor eller 1 msk krossat palttunnbröd (gluten)
• 2 msk rapsolja eller annan valfri olja
• 1 äpple

Gör så här
1. Koka upp havregrynen, mjölken och kanelen på medelvärme under omrörning till gröten tjocknat.

2. Mixa pumpakärnorna (eller krossa palttunnbrödet) och riv äpplet. Denna mixer använder jag.

3. Häll ner alla ingredienser i kastrullen och rör om. Färdigt att servera när det svalnat eller frys in i portionslådor.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *