Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Hemköp.

Dessa muffins doftar och smakar som nygräddade kanelbullar. Helt utan gluten och mjölkprotein. Innehåller ingredienser som är rika på järn, något som små barn har svårt att få tillräckligt av. Nedan ger jag förslag på olika mjöler. De innehåller alla bland annat järn. Ta det du gillar bäst. Teff är det som innehåller mest järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(18)

ca 8 st

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 krm kardemumma
• 4 färska dadlar
• 2 ägg

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll ner resten av ingredienser och blanda väl.

4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.

15 svar på ”Kanelbullemuffins”

I dina recept finns ofta mandel eller nötmjöl. Jag önskar, som har allergiska barn, att du (om möjligt) specificerar vilket mjöl som kan ersätta och i sådant fall i vilken volym

Vi älskar dina recept här hemma! ✌️

Hejsan! Jag har lite olika förslag på ersättning beroende på hur receptet annars ser ut. I detta recept skulle jag testa och ta samma mängd riven kokos istället 🤗 kul att ni gillar recepten 🥰

Svara

Supergott! Jag och barnen gillar både kanel och kardemumma så vi hade drygt en tesked kanel i och knappt en tesked kardemumma i vår andra omgång vi bakade. Då blev det perfekt för oss 😁

Hej! Har nyligen hittat dig och är sugen att testa dem flesta recept 🤗 men som mamma till en nybliven diabetiker på 4år så letar man recept med tydlig kolhydratsinnehåll så man enkelt kan räkna på insulindosen. Finns det nått sätt man kan räkna ut det på recepten? 😊

Hej och tack för många bra recept! I många av dina recept använder du dadlar, och jag undrar om du har något tips på ungefärlig mängd av annat sött man hade kunnat byta ut det mot (tex socker/honung/sirap..?). Jag förstår varför du skriver dadlar, men jag har ingen mixer som klarar av att köra dadlarna och vill ändå kunna testa recepten.

Vill du inte använda färska dadlar är mitt tips att byta ut det mot torkade dadlar/aprikoser/plommon men att låta dem ligga i vatten en stund så de blir mjuka och lättare att mixa. Jag har experimenterat mig fram mina recept just för att vara utan tillsatt socker och skulle tro att du måste ändra hela receptet om du istället vill använda t ex vanligt socker. Du får kanske experimentera dig fram själv här. Glöm inte att hunnit inte ska ges till barn under ett år 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *