Kanelbullemuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Hemköp.

Dessa muffins doftar och smakar som nygräddade kanelbullar. Helt utan gluten och mjölkprotein. Innehåller ingredienser som är rika på järn, något som små barn har svårt att få tillräckligt av. Nedan ger jag förslag på olika mjöler. De innehåller alla bland annat järn. Ta det du gillar bäst. Teff är det som innehåller mest järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(8)

ca 8 st

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 krm kardemumma
• 4 färska dadlar
• 2 ägg

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll ner resten av ingredienser och blanda väl.

4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.

Se liknande recept:
Muffins

6 svar på ”Kanelbullemuffins”

I dina recept finns ofta mandel eller nötmjöl. Jag önskar, som har allergiska barn, att du (om möjligt) specificerar vilket mjöl som kan ersätta och i sådant fall i vilken volym

Vi älskar dina recept här hemma! ✌️

Hejsan! Jag har lite olika förslag på ersättning beroende på hur receptet annars ser ut. I detta recept skulle jag testa och ta samma mängd riven kokos istället 🤗 kul att ni gillar recepten 🥰

Svara

Supergott! Jag och barnen gillar både kanel och kardemumma så vi hade drygt en tesked kanel i och knappt en tesked kardemumma i vår andra omgång vi bakade. Då blev det perfekt för oss 😁

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *