Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Bonti.

Det är lika kladdigt som underbart att se dem äta själva och med god aptit. Testa denna goda gröt med hallon och banan. Havregryn och pumpakärnor är en källa till järn. Vill du berika gröten lite extra (och tål gluten) kan du ersätta pumpakärnorna mot krossat palttunnbröd.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(22)

ca 4 portioner

•2 dl havregryn
•4 dl vatten, mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•ca 20 st frysta hallon
•1 banan
•2 msk rapsolja eller annan valfri olja
•2 msk pumpakärnor eller 4 tsk krossat palttunnbröd (innehåller gluten)

Gör så här
1. Koka havregryn, mjölk och hallon på medelvärme tills gröten tjocknat.

2. Mixa pumpakärnorna/palttunnbrödet. Mosa eller mixa bananen med rapsoljan. Denna mixer använder jag.

3. Blanda alla ingredienser och rör om. Klart!

Servera gröten i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Tips! Det ni inte orkar äta upp idag fryser ni in i portionsformar.

Ett svar på ”Hallon- och banangröt”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *