Äggfria plättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore

En följare till mig på Instagram berättade att hennes barn är äggallergiker och självklart vill jag att även äggallergiker ska få pannkaka till frukost. Jag bakar gärna med glutenfritt så det blev en utmaning. Efter några misslyckade försök hittade jag att bovete ju funkar susen. Bovete har en speciell smak så mitt tips är att krydda på med vaniljpulver och kardemumma och stek dem i massa kokosfett. Servera med exempelvis mango och basilika eller goda bär. Smaklig måltid!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

ca 1–2 portioner

• 1 dl bovetemjöl (kan ersättas mot havre-, durra– eller teffmjöl)
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 1 krm kardemumma
• 2 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + olja att steka i

Gör så här
1. Vispa allt och värm upp en stekpanna på medelvärme med kokosolja i. Denna mixer och visp använder jag.

2. Måtta upp smeten med ett matskedsmått för plättar.

3. Stek på medelvärme med mycket fett i pannan så fastnar de inte så lätt. Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av. Frys in det som inte äts upp idag.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *