Bovetevälling

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.

Hemmagjord välling är enkelt att laga. Denna glutenfria välling är gjord på bovetemjöl som är rikt på både magnesium och fosfor samt innehåller järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(16)

ca 1-2 portioner

•2 msk bovetemjöl
•2 dl vatten
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja
•0,5 krm kardemumma

(totalt ca 0,4 mg järn)

Gör så här
1. Koka upp bovetemjöl med vatten på medelvärme.

2. Vispa hela tiden så det inte bildas klumpar. Denna visp använder jag. Ta av från spisen när det tjocknat och häll på mjölken under omrörning.

3. Ha i rapsolja och lite kardemumma. Färdigt! Spara det som blir över i kylen till dagen efter. På bilden ser du en nappflaska i glas från NUK och denna fina blåa sänghimmel.

Se liknande recept:
Äggfritt Drycker Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *