Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Här är ett gott recept på järnrika tigermuffins som passar både stora och små.
ca 20 små
– Ljusa smeten –
- 1,5 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 4 färska dadlar
- 2 ägg
- 0,5 dl valfri mjölkdryck
– Mörka smeten –
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja med den ljusa smeten. Blanda de torra ingredienserna först.
3. Kärna ur och mixa dadlarna med ägg och mjölk till dadlarna lösts upp. Denna grymma mixer använder jag.
4. Häll ner resten av ingredienserna och mixa lite till.
5. Gör sedan samma procedur med den mörka smeten.
6. Häll sedan upp i muffinsformar, hälften ljus och hälften mörk smet i varje form. In i ugn i ca 8-10 min. Frys in de som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
Tigermuffins | Nyttigt | Muffinsrecept | Barnmuffins | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Nötfri | BLW | Plockmat

2 svar på ”Tigermuffins”
Om man inte har teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl går det att köra på vanligt mjöl då?
Ja det går jättebra! Det är inte lika mycket näring i vetemjöl, men det blir säkert supergott.