Tigermuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Här är ett gott recept på järnrika tigermuffins som passar både stora och små.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 20 små

– Ljusa smeten –
1,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
4 färska dadlar
2 ägg
0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck

– Mörka smeten –
1,25 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
4 färska dadlar
2 ägg
0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Börja med den ljusa smeten. Blanda de torra ingredienserna först.

3. Kärna ur och mixa dadlarna med ägg och mjölk till dadlarna lösts upp. Denna grymma mixer använder jag.

4. Häll ner resten av ingredienserna och mixa lite till.

5. Gör sedan samma procedur med den mörka smeten.

6. Häll sedan upp i muffinsformar, hälften ljus och hälften mörk smet i varje form. In i ugn i ca 8-10 min. Frys in de som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Muffins Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *