Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Ett gäng riktigt goda och mättande matmuffins. Perfekt mellanmål att äta hemma och ta med på utflykten.
ca 12 st
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 50 g smör eller rapsolja
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 2 ägg
- 2 st finhackade salladslökar
- 6 st små tomater
- 1 msk fryst hackad basilika
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienser med varandra.
3. Finhacka salladslöken och tomaterna. Blanda sedan alla ingredienser ordentligt med varandra. Detta går att göra för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna grymma mixer använder jag.
4. Klicka ut i muffinsformar, alternativt 12 st klickar på ett bakplåtspapper. In i ugnen i ca 14 min. Funkar toppen att frysa in.
Här hittar du mina serveringstips.
Matmuffins | Nyttigt | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

4 svar på ”Matmuffins med tomat och basilika”
Har du tomaterna hela i smeten?
Hejsan! Jag brukar hacka dem i lagom stora bitar 🤗
Kan man hoppa över fiber/phylliumhusk?
Husken gör så att smeten håller ihop bättre och gör sen saftigare och mer fiberrik. Det går nog bra att utesluta men lite godare med 🤗