Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Bonti och Bodystore.

Att variera gröten med olika smaker gör mellanmålen godare och roligare. Här kommer ett recept på en gröt med vanilj, järnrika pumpakärnor och söta blåbär.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 4 portioner

•2 dl havregryn
•4 dl vatten
•1 krm vaniljpulver
•2 msk pumpakärnor
•2 msk rapsolja
•0,5 dl blåbär

Gör så här
1. Koka upp vatten, havregryn och vaniljpulver på medelvärme och rör tills det blivit en gröt.

2. Ställ av kastrullen från plattan och häll i rapsolja.

3. Mixa pumpakärnorna och blanda ner i gröten. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Toppa med blåbär och rör runt. Klart! Frys in det som inte äts upp idag.

Servera gröten i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. På bilden ser du detta fina glas med bokstaven A.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *