Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Dessa goda hallonrutor passar utmärkt som mellanmål, fika och efterrätt. De är både glutenfria och utan laktos och mjölkprotein. Innehåller en mängd vitaminer, mineraler och fibrer. Passar utmärkt till både barn och vuxna. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

ca 16 st

Botten
•7 färska dadlar (urkärnade)
•1 dl kokosflingor
•1 dl havregryn
•2 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 krm vaniljpulver
•2 msk kokosolja

Topping
•1 dl naturella mandlar eller naturella cashewnötter
•1 krm vaniljpulver
•250 ml kokosgrädde i tetra
•1,5 dl hallon

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna.

2. Häll ner alla ingredienser till botten i en matberedare. Här kan du se vilken matberedare jag använder.

3. Tryck ut blandningen i botten på en brödform (ca 10×25 cm). Jag använde ett bakplåtspapper i botten.

4. Mixa nu ingredienserna till toppingen. Spara eventuellt några hallon och strö över toppingen. Ställ in i frysen.

5. När kakan stelnat tar du ut den och skär i lagom stora bitar. Servera direkt.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *