Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Dessa goda hallonrutor passar utmärkt som mellanmål, fika och efterrätt. De är både glutenfria och utan laktos och mjölkprotein. Innehåller en mängd vitaminer, mineraler och fibrer. Passar utmärkt till både barn och vuxna. Smaklig mellis!
ca 16 st
Botten
•7 färska dadlar (urkärnade)
•1 dl kokosflingor
•1 dl havregryn
•2 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 krm vaniljpulver
•2 msk kokosolja
Topping
•1 dl naturella mandlar eller naturella cashewnötter
•1 krm vaniljpulver
•250 ml kokosgrädde i tetra
•1,5 dl hallon
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna.
2. Häll ner alla ingredienser till botten i en matberedare. Här kan du se vilken matberedare jag använder.
3. Tryck ut blandningen i botten på en brödform (ca 10×25 cm). Jag använde ett bakplåtspapper i botten.
4. Mixa nu ingredienserna till toppingen. Spara eventuellt några hallon och strö över toppingen. Ställ in i frysen.
5. När kakan stelnat tar du ut den och skär i lagom stora bitar. Servera direkt.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
7 svar på ”Glutenfria hallonrutor”
Blev succé hemma hos oss i helgen. Både av barn och vuxna.
Hurra 🥳
Jättegoda, blev uppskattat av både diabetiker och oss andra vuxna. Tack för fantastiska recept och inspiration 😊
Hej, låter jättegott. Kan man ta bort nötter/mandlar eller ersätta dem med något annat? Tänker för allergiker för nöt och mandel.
Hej! Då skulle jag i detta recept antigen utesluta dem helt eller ersätta med mixade pumpakärnor 😍
Hej! Går den att ha i frysen några dagar?
Ja, det funkar toppen!