Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds, Hemköp, Nordic Nest och Bonti.

Prova denna goda och krämiga kokosgröt. Passar utmärkt som bebisgröt, barngröt men också till oss vuxna. I detta recept har jag mixat grynen slät för en krämigare smak, men det går också bra att äta den utan att ha mixat dem. Då barn har ett stort behov av järn har jag adderat lite pumpakärnor, men för en extra boost med järn rekommenderar jag att byta ut pumpakärnorna mot en skopa MINI+ eller krossat palttunnbröd (innehåller gluten). Läs gärna mer om barn och järn här.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(19)

ca 1 –2 portioner

•1 dl havregryn
•1 msk pumpakärnor
•250 ml kokosmjölk
•1 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)

Gör så här
1. Börja med att mixa havregryn och pumpakärnor till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Häll nu ner alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning på medelvärme. När gröten tjocknat en aning är den klar. Låt svalna och servera. Addera eventuellt lite vatten för en lösare konsistens. Gröten funkar utmärkt att frysa in, men håller också i kylskåp i några dagar.

Tips!
Servera gröten som den är eller toppa med t ex mjölk, skivad banan, bär och riven kokos. Anpassa storleken på bitarna efter ditt barn. Servera den i t ex skål med skedklämmispåse eller en smaknapp. Den fina skålen på bild hittar du här.

4 svar på ”Slät barngröt med smak av kokos”

Jag har en fråga, har löst att man ska blötlägga pumpafrön när det ska ges till barn, stämmer det ?

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *