Kräm med jordgubb, lime och blomkål

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.

En somrig och god kräm med jordgubbar. Passar utmärkt att servera i skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är bra övning för de minsta barnens oralmotoriska utveckling. Melonkärnor innehåller en mängd mineraler och då barn under 2 år växer så otroligt snabbt har jag adderat lite extra fett i denna. Smaklig mellis!

Se receptvideon här.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(14)

ca 1 portion

•1 msk melonkärnor (kan bytas mot pumpakärnor)
•1 tsk kallpressad rapsolja
•1 dl blomkål (fryst funkar utmärkt)
•ca 7 jordgubbar
•0,5 lime (saften)

Gör så här
Börja med att mixa melonkärnorna till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag. Addera sedan resten av ingredienserna och mixa igen. Färdig att servera!

Servera krämen i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Fler serveringstips här. Denna goda puré kan du servera barn från 4 månaders ålder. I början så klart bara som pyttesmå smakprover för att sedan trappa upp storleken när det blir lite större.

Se liknande recept:
Äggfritt Kräm & klämmisar Nötfritt

8 svar på ”Kräm med jordgubb, lime och blomkål”

Prova med ärtor, eller varför inte broccoli. Färgen blir inte densamma men tror absolut på god 😋

Svara

Går det bra att ge jordgubbar till bebis på 8 mån? Eller är det nåt man bör undvika pga röda bär tänker jag?

Det går utmärkt att ge jordgubbar redan från 4 månaders ålder (då som pyttesmå smakprover). Tror det kan ha varit avrådan förr i tiden från detta. Idag avråder man inte från det. Röda grönsaker och bär kan göra barnet röd runt munnen en stund efter att säde smakat. Det beror på färgämnena i grönsaken och är alltså inte tecken på allergi 🤗

Svara

Hej,
Kan jag göra olika krämer och sen frysa dem och ta fram vid behov? Jag gör ofta utflykter då det är perfekt att ha med klämmisar men jag skulle vilja kunna göra dem i förväg. Är det något du rekommenderar att inte frysa? Och hur vet man hur länge mat håller i frysen?

Blev många frågor nu, tack på förhand. 🙂

Hejsan! Det går utmärkt att frysa in krämer. Alla mina recept går bra att frysa in, det enda som kan förändras är konsistens, färg och smak. Men det är inte farligt. Det enda jag inte skulle rekommendera frysa in mina tårtor. De är nog godast direkt eller i kylskåp 🙂

Svara

Några dagar. Alltid bäst att lukta och smaka för att dubbelkoll, speciellt nu i sommartider då mat kan bli dåligt snabbare i värmen. Det går också utmärkt att frysa in och då håller det jättelänge 🙂

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *