Somrig mousse med rabarber

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Bodystore och Bonti.

Krämig mousse med en lätt smak av kokos och rabarber. Toppa med dina favoriter och imponera inte bara på barnen, utan även på dina vuxna vänner. Inget tillsatt socker, gluten eller mjölkprotein i. Passar såväl som mellanmål som efterrätt. Mums! Se receptvideon här.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(8)

4 portioner

•ca 75 g rabarber
•1 krm vaniljpulver
•450 g vispbar kokosgrädde (stått i kyl minst ett dygn)
•8 jordgubbar
•0,5 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas eller bytas ut)

Gör så här Se receptvideon här.
Ställ vispbar kokosgrädde i kylskåp minst ett dygn. Gör rent rabarbern och skala bort det yttersta skalet. Själva blasten ska inte ätas, bara stången. Skär den i mindre bitar och koka i vatten i ca 8 minuter. Häll ut i durkslag för att få bort vätskan och låt svalna. Vätskan blir en god och syrlig saft när den svalnat. När rabarbern svalnat helt lägger du den i en mixer tillsammans med vaniljpulvret och kokosgrädden. Kör till en slät mousse. Häll upp i glas, t ex med hjälp av en spritspåse. Skär jordgubben i små bitar, hacka nötterna och toppa moussen. Klar!

Serveringstips för barn
Servera moussen i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Fler serveringstips här.

Se liknande recept:
Äggfritt Mousse & chiapudding

3 svar på ”Somrig mousse med rabarber”

Hej, skulle vilja prova detta recept! Jag undrar om det går att byta kokosgrädde mot något annat? (har ett barn som just nu älskar rabarber men som inte gillar kokos…)

Hejsan. Jag har inte testat, men tror det blir supergott även med vanlig vispgrädde (om ni tål mjölkprotein).

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *