Jordgubbsgröt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Bonti och Bodystore.

Detta är en krämigt god jordgubbsgröt som passar de allra minsta, men även de större som kanske vanligtvis inte gillar havregrynsgröt. Det blir nämligen en annorlunda smakupplevelse när man mixat havregrynen och gör gröt på det. Denna gröt är god, näringstät och mättande.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 4 portioner

•2 msk pumpakärnor
•2 dl havregryn
•4 dl valfri mjölkdryck eller vatten
•ca 10 frysta jordgubbar
•3 krm vaniljpulver
•2 msk rapsolja eller annan valfri olja

Gör så här
1. Mixa pumpakärnorna och havregrynen. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll i en kastrull.

2. Addera vätska, vaniljpulver och jordgubbar i kastrullen och koka upp på låg/medelvärme tills gröten tjocknat och jordgubbarna blivit mjuka och du kan mosa dem med t ex en stekspade. Rör hela tiden.

3. Häll i resten av ingredienserna och rör om. Addera lite extra vätska om du vill ha en lösare gröt.

4. Servera gröten i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Frys in det som blir över.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *