Mandel- och bananplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Blir det lyxfrukost idag? Testa mitt recept på saftiga, mättande och alldeles underbart goda plättar. Då är brunchen fixad, till både dig och barnen. Tips! Stek dem i en gjutjärnspanna för att ge extra järn till maten. Järn är något barn och många kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(4)

ca 8 st

• 0,5 dl mandelmjöl
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 banan
• 2 ägg
Kokosolja eller annan valfri olja att steka i
• Servera med exempelvis bär och vispad kokosgrädde

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser för hand eller med en mixer. Denna mixer och visp använder jag.

2. Stek sedan små plättar i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna på varje sida.

3. Servera med exempelvis bär och kokosgrädde. Perfekt annars att frysa eller ta med på utflykten och äta som de är.

Se liknande recept:
Plättar & våfflor

Ett svar på ”Mandel- och bananplättar”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *