Gröt med rabarber

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för BodystoreBonti och MatHem.

Krämig och god havregrynsgröt med smak av rabarber. Från rabarbern får du bland annat i dig C-vitamin som bidrar till att öka järnupptaget som finns i t ex havregrynen. Perfekt mellanmål!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(23)

ca 1–2 portioner

•ca 35 g rabarber
•1 dl havregryn
•2 dl vatten
•1 krm vaniljpulver
•1 msk rapsolja eller annan olja
•1 msk mixade pumpakärnor eller krossat palttunnbröd (gluten)
•Servera med Mellistipsets aprikospuré

Gör så här
1. Tvätta och skala rabarbern innan du skär den i små delar.

2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp på medelvärme under omrörning under några minuter tills det blivit en tjock gröt och rabarbern börjar lösas upp. Färdig att servera eller frys in och ät en annan dag.

Servera i t ex skål med sked, klämmispåse eller en smaknapp.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *