Aprikospuré

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Babyland.

Ge järnet med aprikospuré! Aprikoser innehåller järn och är perfekt att både smaksätta och ge extra järn i t ex en gröt. Här kommer ett tips på hur du gör aprikospuré. Du kan även göra samma sak med torkade plommon.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(19)

• 1 förpackning torkade ekologiska aprikoser
• Vatten

Gör så här
Lägg aprikoserna i en skål och fyll med kallt vatten så att aprikoserna täcks. Låt stå i några timmar. Lägg sedan aprikoserna i en mixer, men spara vattnet. Mixa och addera lite av vattnet tills du får en konsistens du gillar. Denna fantastiska mixer använder jag. Portionera ut purén i isformar eller dessa portionsformar och frys in. Sedan plockar du fram en ”isbit” som du låter tina i gröten när det är dags för mellis.

Tips! Köp gärna de bruna och ekologiska torkade aprikoserna. De gula (och icke-ekologiska) aprikoserna har nämligen blivit behandlade med svavel för att behålla den gula färgen och svavel kan vara allergiframkallande.

Se liknande recept:
Äggfritt Nötfritt Övrigt gott

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *