Gröt med ägg

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.

Vad är detta? Gröt med ägg i så klart. Visste du att ägg är ett av det mest näringsrika livsmedel ditt barn kan äta? I äggulan finns i princip alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver (förutom c-vitamin). Här kommer ett grötrecept med ägg i. Denna portion innehåller ca 2,4 mg järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(23)

ca 1–2 portioner

•1 dl havregryn
•2 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 ägg
•0,5 tsk äkta kanel (ceylon)
•Servera med Mellistipsets aprikospuré 

Gör så här
Rör ner alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme under omrörning. När gröten tjocknat är den klar. Ställ av och ät direkt eller frys in i portionsformar. Servera med en ”isbit” aprikospuré.

Servera gröten i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp.

Se liknande recept:
Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *