Äppelplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Saftiga äppelplättar till mellanmål är inte dumt. Dessutom innehåller dem antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler. Det sägs att äpple är en av de tio nyttigaste frukterna du kan äta. Kan det bli bättre?

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(6)

ca 2 portioner

• 2 dl havregryn
• 1 msk pumpakärnor
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 2 ägg
• 1 finrivet äpple
Kokosolja att steka i

Gör så här
Mixa det torra först, ha sedan i resten av ingredienserna, förutom äpplet, och mixa. Denna fantastiska mixer använder jag. Finriv äpplet och blanda ner i smeten. Klicka ut ca 1 msk smet per plättar i en stekpanna. Stek på medelvärme på båda sidor. Funkar toppen att frysa om man vill.

Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

4 svar på ”Äppelplättar”

Gjorde dessa till min 1åring och tänkte att hon kunde få hälften idag och hälften imorgon men jag tyckte de var så goda så får göra nya imorgon. Supergoda tyckte vi båda!
Tack för ett jättebra recept!

Vi gör alltid dubbel sats av denna, så det räcker både till mamma, pappa och ettåring 😄 så mumsiga!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *