Blåbärsmuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Dessa saftiga goda muffins funkar såväl som mellis, frukost och fika. Innehåller en mängd näring och är helt utan tillsatt socker. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 9 st

•1 dl riven kokos
•1,5 dl havregryn
•1 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•3 ägg
•2 mindre bananer
•4 msk rapsolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•1 dl blåbär

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Börja att köra de torra ingredienserna i en mixer tills de blivit ett fint mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll ner resten av ingredienser, förutom blåbären, och mixa igen. 

4. Häll ner blåbären och rör runt med en sked.

5. Häll smeten i formar och in i ugn ca 15 min. Förvara de ni inte äter upp direkt i frysen.

Se liknande recept:
Muffins Nötfritt

18 svar på ”Blåbärsmuffins”

Hejsan! Till alla Mellistipsets recept rekommenderar jag fals 2 av 5 (nedre mitten) 🙂

Svara

Fiberhusken gör muffinsen mer saftiga och fiberrika och även så att smeten håller ihop bättre. Det går bra att utesluta den helt i receptet om du vill.

Svara

Välj en valfri mjölkdryck ni tål. T ex vanlig komjölk eller byt ut mot ett växtbaserat alternativ så som mandeldryck, havredryck osv 😋

Svara

Alla recept innehåller ingredienser som barn från fyra månader får smaka på. I början äter de såklart pyttelite och då får du frysa in eller äta upp resten själv. Till de allra minsta kan det vara bra att nypa av små bitar och ge eller låta barnet själv få gnaga/suga på en riktigt stor bit (hela muffinsen). När små barn får en stor bit brukar de nämligen kunna reglera längden rätt bra själv som de får in i munnen och du är ju såklart med och hjälper till så det inte blir för stora bitar 🤗

Svara

Om man vill göra dessa(eller andra) i såna miniformar istället för standard storlek på muffins, bör man sänka temperaturen i ugnen, eller bara ha inne kortare tid? Har du testat?

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *