Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Barnsligt goda vaniljmuffins. Kokosen ger dem en saftig smak och mandeln är inte bara god utan är även fullproppad av magnesium, järn och kostfibrer. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(22)

ca 12 st

•1 dl riven kokos
•1 dl mandelmjöl
•1,5 tsk bakpulver
•2 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk rapsolja
•4 färska dadlar
•3 ägg

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.

2. Mixa de torra ingredienserna först, så att det blandas väl och kokosflingorna blir det till mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i mixern.

5. Häll ner smeten i små muffinsformar och sedan in i ugnen i ca 12 min. Ät som de är eller toppa med exempelvis kokosgrädde med lite kakao i. Kan frysas in.

12 svar på ”Vaniljmuffins”

Vätska kommer från äggen, dadlarna och rapsoljan. Ingen annan vätska behövs.

Svara

Då skulle jag testa med torkade aprikoser eller torkade plommon. Blötlägg dem gärna en stund innan 🙂

Svara

Ska baka dessa imon 🙂 har dock inga små formar , tror du det funkar med stora och dubbla tiden i ugnen? 🙂

Det borde gå jättebra. Jag skulle chansa på ca 15 min i ugnen. Kolla gärna med en tandsticka i trä om de torkat i mitten 🤗

Svara

Bytte ut kokos mot mandelmjöl. Supergoda! 1-åring och jag åt med god aptit. Den skeptiska 3 1/2 åringen vågade smaka en bit och mannen som alltid är skeptisk gav de gott betyg. 😊

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *