Vaniljmuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Barnsligt goda vaniljmuffins. Kokosen ger dem en saftig smak och mandeln är inte bara god utan är även fullproppad av magnesium, järn och kostfibrer. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(16)

ca 12 st

•1 dl riven kokos
•1 dl mandelmjöl
•1,5 tsk bakpulver
•2 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk rapsolja
•4 färska dadlar
•3 ägg

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.

2. Mixa de torra ingredienserna först, så att det blandas väl och kokosflingorna blir det till mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i mixern.

5. Häll ner smeten i små muffinsformar och sedan in i ugnen i ca 12 min. Ät som de är eller toppa med exempelvis kokosgrädde med lite kakao i. Kan frysas in.

Se liknande recept:
Muffins

4 svar på ”Vaniljmuffins”

Vätska kommer från äggen, dadlarna och rapsoljan. Ingen annan vätska behövs.

Svara

Då skulle jag testa med torkade aprikoser eller torkade plommon. Blötlägg dem gärna en stund innan 🙂

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *