Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.
Urgoda och näringsrika chokladbollar till mellanmål eller fika. Fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler så som järn, fosfor, E-vitamin, zink och magnesium. Dessutom funkar de toppen att äta både hemma och ta med på utflykten. Smaklig mellis!
ca 12 st
• 2 dl havregryn
• 0,5 dl mandelmjöl
• 2 msk kakao
• 3 msk kallpressad kokosolja
• 7 färska dadlar
• 0,5–1 krm salt (ej till bebis)
• 2 msk vatten eller kaffe (ej till små barn)
• ca 1 dl mandelmjöl att rulla bollarna i
Gör så här
Kärna ur dadlarna. Kör alla ingredienser i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag. Forma bollar och rulla dem i mandelmjöl. Kan förvaras i kylen i flera dagar, t ex i denna förpackning. Det går även bra att frysa in chokladbollarna. Den fina skålen på bilden kommer från Done By Deer.

3 svar på ”Chokladbollar med mandelmjöl”
Otroligt gott! Maken och vår 2-åring står och äter direkt ur skålen, dom är inte ens rullade än 😄
Vilket fantastiskt betyg 😍💜😋
Otroligt goda 🙏🏼😍