Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Urgoda och näringsrika chokladbollar till mellanmål eller fika. Fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler så som järn, fosfor, E-vitamin, zink och magnesium. Dessutom funkar de toppen att äta både hemma och ta med på utflykten. Smaklig mellis!
ca 12 st
• 2 dl havregryn
• 0,5 dl mandelmjöl
• 2 msk kakao
• 3 msk kallpressad kokosolja
• 7 färska dadlar
• 0,5–1 krm salt (ej till bebis)
• 2 msk vatten eller kaffe (ej till små barn)
• ca 1 dl mandelmjöl att rulla bollarna i
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna.
2. Kör alla ingredienser i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Forma bollar och rulla dem i mandelmjöl. Kan förvaras i kylen i flera dagar, t ex i denna förpackning. Det går även bra att frysa in chokladbollarna.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnfika | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

3 svar på ”Chokladbollar med mandelmjöl”
Otroligt gott! Maken och vår 2-åring står och äter direkt ur skålen, dom är inte ens rullade än 😄
Vilket fantastiskt betyg 😍💜😋
Otroligt goda 🙏🏼😍