Chokladbollar med mandelmjöl

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.

Urgoda och näringsrika chokladbollar till mellanmål eller fika. Fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler så som järn, fosfor, E-vitamin, zink och magnesium. Dessutom funkar de toppen att äta både hemma och ta med på utflykten. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(22)

ca 12 st

• 2 dl havregryn
• 0,5 dl mandelmjöl
• 2 msk kakao
• 3 msk kallpressad kokosolja
• 7 färska dadlar
• 0,5–1 krm salt (ej till bebis)
• 2 msk vatten eller kaffe (ej till små barn)
• ca 1 dl mandelmjöl att rulla bollarna i

Gör så här
Kärna ur dadlarna. Kör alla ingredienser i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag. Forma bollar och rulla dem i mandelmjöl. Kan förvaras i kylen i flera dagar, t ex i denna förpackning. Det går även bra att frysa in chokladbollarna. Den fina skålen på bilden kommer från Done By Deer.

Se liknande recept:
Äggfritt Rawfood & bollar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *