Chokladmuffins med kokos och mandel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

På jakt efter det bästa receptet och så här på chokladmuffins dag satte jag det. Bakade dem till min son men har ätit upp nästan alla själv.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(17)

ca 8 st

• 1 dl riven kokos
• 1 dl mandelmjöl
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 1 msk kakao
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 msk rapsolja eller annan valfri olja
• 4 färska dadlar
• 3 ägg

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.

2. Mixa de torra ingrediensernaförst, så att det blandas väl och kokosflingorna blir det till ett mjöl. Denna grymma mixer använder jag.

3. Kärna ur dadlarna och mixa nu alla ingredienser till en slät smet.

4. Häll smeten i muffinsformar och in i ugn i ca 12 min. Frys in det som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Muffins

7 svar på ”Chokladmuffins med kokos och mandel”

Vad för andra mjölsorter kan man använda istället för mandel? Och kan man hoppa över kokos eller finns det annat att ta? En i familjen som inte tål mandel och kokos

Hej där. Det kommer bli en annan smak men det du kan göra är att antingen ta en annan nöt ni tål och mixa till mjöl och ta samma mängd som mandelmjölet och kokosen. Eller så provar du med samma mängd havregryn. Eller blanda nöten och havregrynet. Lycka till 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *