Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.
Nybakat och saftigt bröd med smak av äpple. Fyllda med nyttigheter och perfekta att ta med på utflykten. Går snabbt och enkelt att laga. Funkar toppen att frysa in om ni inte redan ätit upp alla.
ca 9 st
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt (ej till bebis)
- 50 g smält smör eller margarin
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 2 ägg
- 0,5 äpple
Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienser med varandra och riv eller mixa äpplet. Denna mixer använder jag.
3. Blanda alla ingredienser med varandra.
4. Blöta händerna med kallt vatten och forma små bollar som du lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min. Frys in det som inte äts upp idag.
Hemmagjort bröd | Frallor | Äppelfrallor | Godaste | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

2 svar på ”Saftigt bröd med äpple”
Vilken mjöl använder du?
Förutom mandelmjöl brukar jag variera mellan teff, durra, vete och bovete. De har lite olika smaker men tar inte över så mkt i just detta recept vilket jag gillar. Teff är det som innehåller mest järn 😍