Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Du har kanske hört talas om grötpinnar tidigare. Goda, mjuka pinnar som är enkla att göra och fyllda med nyttigheter, bland annat järn. Ett utmärkt mellis för det minsta barnet som börjat träna på att äta riktig mat, men även goda för den hungriga föräldern.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(55)

ca 12 st

• 1 dl havregryn
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 ägg
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + extra till formen
• Några finhackade torkade aprikoser

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Smörj en avlång brödform (min är ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja.

3. Mixa de torra ingredienserna först så pumpakärnor och havregrynet blir till ett mjöl. Denna mixer använder jag.

4. Ha i resten av ingredienserna (förutom aprikosen) och mixa allt. Häll ner smeten i formen.

5. Hacka aprikosen i passande storlek för ditt barn och lägg ner i smeten. In i ugnen i ca 15 min.

6. Vänd plåten så kakan ramlar ut. Skär den i stavar eller tärningar. Ät direkt eller frys in till senare tillfälle.

Här hittar du mina serveringstips.

Grötpinnar | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

10 svar på ”Grötpinnar med kanel och aprikos”

Har lyckats med dessa en gång, men nu går det troll i det och de blir inte alls bra 😔 Varför fastnar smeten i formen? Har smort som tusan med kokosoljan överallt men allt sitter fast i botten. Och när man får ut smeten så håller det inte ihop alls. Hade ändå inne formen i ugnen in18-19 minuter. Vad gör jag för fel?

Åh nej! Jag har en så kallad non-stick-form så kanske är det därför det går så lätt för mig. Sen brukar jag ändå ta en stekspade ibland och lirka ur den lite om den sitter fast. Kanske kan du testa ett annat fett än kokosolja. T ex rapsolja eller olivolja? 🥰

Svara

Det går jättebra. Även aprikoser är bra för magen, men kanske att plommon har en ännu mer lösande effekt 🥰

Svara

Mina blir inte klara trots 20 min i ugnen, dom är fortfarande väldigt kleta inuti. Behövs det längre tid om man har inne två formar samtidigt?

Alla ugnar är lite olika så tiden kan behöva justeras något. Gör du fler samtidigt skulle jag öka på tiden ytterligare några minuter. Ett tips är att använda en tandsticka av trä och sticka i kakan och se om den är klar. Blir stickan väldigt kladdig har du den inne några minuter till 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *