Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Bjud på dessa goda raw blåbärsbollar till fika. Helt utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein. Blåbärspulvret jag använt består till 100 % av frystorkade och ekologiska blåbär som malts ner till ett fint och smakrikt pulver. Det är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler.
ca 15 st
•6 färska dadlar (urkärnade)
•1 dl riven kokos + 1 extra dl att rulla bollarna i
•1 dl havregryn
•1 krm vaniljpulver
•2 msk kokosolja
•0,5 dl blåbärspulver
•ca 2 msk vatten
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare. Denna fantastiska matberedare och mixer använder jag.
2. Ner med resten av ingredienserna och kör mixern. Addera extra vatten om det behövs.
3. Forma bollar och rulla dem i riven kokos. Kan förvaras i kylskåp flera dagar. Går även att frysa in.
Bra för magen
Blåbär hjälper till att balansera tarmfloran. Läs mer här i min snabbfakta om just blåbär.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | Blåbär | Blåbärsbollar | Havregryn | Blåbärspulver | Rawfood | Frystorkade blåbär | Nötfri | Äggfri

Ett svar på ”Smakrika blåbärsbollar”
Jösses vad goda!