Ny e-bok: 30 goda och näringsrika frukost- och mellistips Läs mer

Blåbär är nyttigt och bra för magen

Fem knytnävsstora portioner frukt, bär och grönsaker om dagen är bra att äta för att hålla sig hälsosam. Det motsvarar 500 g för vuxna och 400 g för barn. Idag lyfter jag upp blåbär som är fantastisk gott, nyttigt och bra för magen. Recept med blåbär hittar du såklart här på mellistipset.se.

Nyttigt och tillgängligt
Blåbär är fulla med näring, fibrer, vitaminer och mineraler som skyddar mot hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes. Dessutom helt gratis att plocka i våra svenska skogar under sommaren.

Bra för magen
Blåbär hjälper till att balansera tarmfloran vilket är bra för en välmående mage. Blåbär, framförallt blåbärssoppa, rekommenderas generellt vid lös mage och diarré. Men det finns de som upplever att färska blåbär har en lösande effekt på deras mage.

Blåbär och Mellistipset
På Mellistipset hittar du en mängd recept med blåbär i, t ex blåbärsmuffins, blåbärsgröt, blåbärsmousse och mumsiga blåbärsrutor. Alla recept är som vanligt helt utan tillsatt socker och alltid med ingredienser som även din allra minsta krabat får smaka på.

Källa: livsmedelsverket.se, 1177.se och hjart-lungfonden.se

Tips!

Här hittar du fler tips, råd och snabbfakta.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Bakom Mellistipset står kostrådgivaren och tvåbarnsmamman Isabelle Ståhl som skapar snabba, enkla och näringsrika recept på mellanmål och fika till bebisar, barn och vuxna. Förutom recept får du också tips och råd kring barnets matresa. Mellistipset hoppas kunna inspirera och bidra till god hälsa hos alla barnfamiljer. Recepten är utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein.

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.