Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Krämig blåbärsmousse med chiafrön. Chiafrön är väldigt näringsrikt och blåbär innehåller antioxidanter som är bra för våra kroppar. Smaka denna goda kräm till mellanmål eller varför inte överraska med den som efterrätt ikväll?

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(21)

ca 2–4 portioner

• 3 färska dadlar (urkärnade)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 tsk chiafrön
• 250 ml kokosgrädde från tetrapack (ställd i kylskåp minst ett dygn innan)
• 0,5 dl blåbär

Gör så här
När kokosgrädden från ett tetrapack stått i kylskåp i minst ett dygn kan du börja med denna goda mousse. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med resten av ingredienserna i en liten mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Använd t ex en spritspåse och häll upp i passande skålar. Servera direkt eller låt stå i kylskåp en stund. Låt dem gärna inte stå för länge i kylen då kokosgrädden kan stelna.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord mousse | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Blåbärsmousse | Barnfika

13 svar på ”Blåbärsmousse”

Jättegod smak men blev väldigt rinnigt. Hade Garant eko kokosgrädde och Frysta blåbär. Borde jag haft färska blåbär eller vad tror du är felet?🙂

Ja kan nog vara så att blåbären innehöll lite mer vätska än de jag hade. För visst hade du låtit kokosgrädden stå i kylen i många timmar innan? 🤗

Svara

Ja, men i så fall rekommenderar jag Renée Voltairs. Antingen den redan vispade eller den vispbara. Och ställ i kyl gärna minst dagen innan du ska använda den 🤗 har testat många olika kokosgrädde och många andra blir for lösa, men RV är jättebra 👍🏻

Svara

Gjorde denna igår fast med Hallon! Vågade inte göra med blåbär då min 4-åring inte är helt förtjust när man bakar med blåbär, men hallon fungerade lika bra. Man får dock vara noga med att inte tina bären för mycket om man har frysta bär. Jag var noga med att de inte blev tinade så att det kom någon saft ifrån bären för jag tror att det är det som bidrar till att moussen blir rinnig. Min blev fantastisk! Kan absolut rekommendera både som mellis men skulle absolut kunna fungera som en tårtingrediens också 😊😊😊

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *