Blåbärssoppa med mandelbiskvier

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Blåbär är fulla med näring, fibrer, vitaminer och mineraler som skyddar mot hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes. Dessutom är hjälper blåbär till att balansera tarmfloran vilket är bra för en välmående mage. Här är ett supergott recept på blåbärssoppa med mandelbiskvier utan tillsatt socker. Gott för både dig och ditt barn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(24)

– ca 1–2 portioner blåbärssoppa –
•1 dl frysta blåbär
•1 dl vatten
•2 färska dadlar (urkärnade)
•1 tsk havremjöl
– ca 45 st mandelbiskvier –
•1,5 dl mandelmjöl
•1 äggvita
•2 färska dadlar (urkärnade)

Gör så här
1. Häll ner och kör blåbär, vatten och urkärnade färska dadlar i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Häll upp i en kastrull och vispa ner havremjölet. Koka upp på medelvärme medan du vispar lätt.

3. Ställ av och låt svalna när soppan kokat upp. Soppan håller i kylskåp några dagar.

4. Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader.

5. Kör ingredienserna till mandelbiskvierna i en mixer till en slät smet.

6. Spritsa ut små toppar, ca 1 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och in i ugn i ca 12–14 min. Förvara dem i frysen för bästa hållbarhet.

Nu när soppan svalnat serverar du den och toppar med några biskvier. Är ni på språng rekommenderar jag att servera i denna termosflaska med sugrör.

Se liknande recept:
Drycker Övrigt gott

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *