Hallonbollar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Syrliga rawfoodbollar med hallon. Cashewnötter ökar blodvärdet i kroppen och har ett högt innehåll av mineralerna zink (för ämnesomsättningen), magnesium (för nervfunktionen), folsyra och järn (bildandet av röda blodkroppar). Dessa goda bollar går snabbt att baka och funkar toppen som mellanmål eller fika under flera dagar. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 10-15 bollar

• 1 dl naturella cashewnötter
• 1 msk kokosolja
• 1 dl frysta hallon*
• 1 krm vaniljpulver
• 1 dl riven kokos + 1 dl att sedan rulla bollarna i

Gör så här
Mixa allt med exempelvis stavmixer eller i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag.  Viktigt att hallonen är frysta, då smeten annars blir för lös. Det går bra att köpa färska hallon och frysa in. Smeten kan uppfattas som torr, men det blir saftigt och gott. Forma bollar och rulla i kokosflingor. Går utmärkt att förvara i kylskåpet i några dagar. Dvs om det finns några kvar.

*Information om frysta hallon och norovris hittar du här.

Se liknande recept:
Äggfritt Rawfood & bollar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *