Hallon- och bananmuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Saftiga, goda och helt glutenfria hallonmuffins. Innehåller fibrer, mineraler, vitaminer och antioxidanter.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(15)

ca 12 st

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 1 ägg
• 1 banan
• 3 msk smör eller margarin
• ca 1 dl hallon

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.

2. Smält smöret/margarinet.

3. Mixa alla ingredienser förutom hallonen. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Häll upp smeten i formar och stoppa sedan ner några hallon i formarna. In i ugnen i ca 13 min. Frys in de som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Muffins

7 svar på ”Hallon- och bananmuffins”

Hej! Är sugen på att testa dessa men är allergisk mot mandel. Vad kan jag använda istället? Tack!

Hejsan! Du kan antingen köpa valfri andra nötter och mixa till ett mjöl och använda. Annars skulle jag testa med riven kokos och mixa lätt. Samma mängd 😋

Svara

Hej! Jag bakade just dessa och bara smeten var smaskens! Men trots att jag gjorde dubbel sats fick jag bara till 12 muffins, har jag enorma muffinsformar eller har du några i mindre format än ”normala”? 😊

Så kul att du gillar dem. Ja, i detta recept har jag en mindre form som kallas minimuffin.

Svara

Om jag inte har teff/durra/bovetemjöl hemma, går det att ta samma mängd men mandelmjöl? Eller rekommenderar du något annat?

Då mandelmjöl har en annan konsistens än de andra mjölerna kanske du behöver addera lite extra mandelmjöl. Du kan annars byta ut teff/durra/havre/bovete-mjöl mot vetemjöl (innehåller däremot gluten och är inte lika näringsrikt). Har du annars havregryn kan du mixa det till ett mjöl och ha samma mängd som övriga mjöler 🙂

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *