Hallon- och äppelgröt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.

Gröt går att smaksätta på många olika sätt. Dessutom går gröt utmärkt att frysa in. Funkar också bra som smakportioner för nybörjaren. Här kommer ett recept med hallon och äpple. Denna gröt är dessutom järnrik.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 2-4 portioner

•2 dl havregryn
•4 dl vatten
•1 dl hallon
•1 äpple
•2 msk pumpakärnor
•2 msk rapsolja
(Totalt ca 4,9 mg järn)

Gör så här
1. Mixa pumpakärnorna och riv äpplet. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Koka upp havregryn, vatten och hallon och rör sedan hela tiden på medelvärme till gröten tjocknat en aning.

3. Häll i alla ingredienser i kastrullen och rör om. Klart! Frys in det som inte äts upp idag.

Servera gröten i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *