Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken och Bodystore.
Har du något att fira i helgen? Fira med denna fantastiska, syrliga citrontårta med färska jordgubbar på. Inget tillsatt socker och helt glutenfri. I detta recept använder jag mig av dessa springformar på ca 16 cm i diameter. Denna fantastiska mixer och visp använder jag.
ca 6–8 bitar
Tårtbotten till 2 formar:
• 2 dl mandelmjöl
• 2 msk kokosmjöl
• 3 tsk bakpulver
• 2 krm vaniljpulver
• 1 ekologisk citron (skal + saft, men spara lite till fyllningen nedan)
• 8 färska dadlar
• 4 ägg
• Kokosolja eller smör till formen
Fyllning 1 (mixas):
• 1 banan
• 1 tsk rivet skal från den ekologiska citronen ovan
• 1 msk saft från den ekologiska citronen ovan
Fyllning 2:
• 1 skivad banan
• Kokosgrädde (kan bytas mot vispgrädde)
• 2 krm vaniljpulver
Topping:
• 1 paket jordgubbar
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna och riv det yttersta skalen från citronen och pressa den. Lägg undan 1 tsk skal och 1 msk saft till fyllningen.
3. Mixa alla ingredienserna till tårtbotten. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Smörj två springformar (16 cm i diameter) ordentlig med kokosolja eller smör. Häll i smeten i formarna. In i ugn i ca 15 min. Ta ut och låt svalna helt, dela sedan kakorna på mitten med en kniv.
5. Vispa fyllning 1 och skriva bananen till fyllning 2.
6. Vispa kokosgrädde, som stått i kylen över natten, med vaniljpulvret.
7. Börja bygg tårtan och varva med fyllning 1 och 2, använd hälften av kokosgrädden. Toppa med resten av kokosgrädden och jordgubbar. Klart!
