Rödbetsplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Röda plättar gör maten ännu lite roligare. Rödbetor innehåller mycket fibrer och antioxidanter. De kan öka prestationen vid träning, hålla nere blodtrycket och hjälpa till att bilda nya celler. Dessutom är de söta och goda. Perfekt som ingrediens i dessa mellis-plättar. Recept, som vanligt, från 4 månader.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 10 st

• 1 dl havregryn
• 1 msk pumpakärnor
• 0,5 tsk bakpulver
• 2 ägg
• 1 rå rödbeta (ca 70 g)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 tsk kokosolja
Kokosolja till stekning
• Servera med vispad kokosgrädde och frystorkade hallon

Gör så här
Skala rödbetan och grovriv den. Häll ner de torra ingredienserna i en mixer och mixa till ett mjöl. Häll ner resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Klicka ut ca en matsked stora plättar i en stekpanna och stek på medelvärme på båda sidor. Klart! Servera som de är, eller t ex med kokosgrädde och frystorkade hallon. Mums!

Tips! Stek i en gjutjärnspanna. Det bidrar till extra järn i maten.

Rödbetor kan ätas av alla, även barn under 1 år. Däremot ska barn under 1 år inte dricka rödbetsjuice då just juicen innehåller mycket nitrat. Läs mer på slv.se och i mitt inlägg här om rödbetsjuice.

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

2 svar på ”Rödbetsplättar”

Det är väl farligt för bebisar upp til och med 1 år att äta rödbeta? De säger de på min BVC och Livsmedelsverket?

Hej Nadja. I Sverige finns inga råd om att undvika rödbeta till barn under ett år. Däremot ska man inte ge barn under ett år rödbetsjuice. Jag har skrivit ett inlägg om detta där du även ser källor om detta från Livsmedelsverket. Se detta inlägg här.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *