Enkel, god och nyttig mangoglass med chiafrön

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Babyland.

Mango är otroligt gott och hälsosamt att äta. Den innehåller bland annat vitamin A, vitamin C, kalcium, fibrer och lite järn. Ät denna goda och näringsrika glass med chiafrön som mellanmål eller fika.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

ca 4 st

•1 färsk mango
•1 msk chiafrön

Gör så här
1. Skala mangon och skär den i mindre bitar. Se gärna min video här om hur du enkelt delar mangon.

2. Ner med mango och chiafrön i en mixer och kör till en slät kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll smeten i glassformar och ställ i frys. Det finns många fina glassformar här.

Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Se liknande recept:
Äggfritt Glass Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *