Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Riktigt goda chokladbollar med citron passar utmärkt till mellanmål eller fika. De är fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler så som järn, fosfor, E-vitamin, zink och magnesium. Dessutom funkar de toppen att äta både hemma och ta med på utflykten. Smaklig mellis!
ca 12 st
• 2 dl havregryn
• 2 msk kakao
• 3 msk kallpressad kokosolja
• 0,5 ekologisk citron (yttersta skalet + saften)
• 7 färska dadlar
• 0,5–1 krm salt (ej till bebis)
• 0,5 dl riven kokos + 1 dl att rulla bollarna i
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och tvätta citronen.
2. Riv det yttersta skalet på en halv citron och pressa ut saften i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienserna och kör till önskad konsistens. Addera eventuellt lite vatten.
4. Forma bollar och rulla dem i riven kokos. Kan förvaras i kylen i flera dagar, t ex i denna förpackning. Det går även bra att frysa in dem.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Ett svar på ”Rawbollar med choklad och citron”
Galet goda, tack!