Rawbollar med choklad och citron

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Riktigt goda chokladbollar med citron passar utmärkt till mellanmål eller fika. De är fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler så som järn, fosfor, E-vitamin, zink och magnesium. Dessutom funkar de toppen att äta både hemma och ta med på utflykten. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(13)

ca 12 st

•2 dl havregryn
•2 msk kakao
•3 msk kallpressad kokosolja
•0,5 ekologisk citron (yttersta skalet + saften)
•7 färska dadlar
•0,5–1 krm salt (ej till bebis)
•0,5 dl riven kokos + 1 dl att rulla bollarna i

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och tvätta citronen.

2. Riv det yttersta skalet på en halv citron och pressa ut saften i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll ner resten av ingredienserna och kör till önskad konsistens. Addera eventuellt lite vatten.

4. Forma bollar och rulla dem i riven kokos. Kan förvaras i kylen i flera dagar, t ex i denna förpackning. Det går även bra att frysa in dem.

Se liknande recept:
Äggfritt Nötfritt Rawfood & bollar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *